Omnichannel knytter sammen nett og butikk. (Foto: Wagner)

Wagner satser på omnichannel

Mens pressen snakker om dystre framtidsutsikter og butikkdød, så videreutvikler Wagner konseptet omnichannel. Her blandes netthandel og handel i fysiske butikker til fordel for forbrukerne.

Publisert

Det skriver selskapet i en pressemelding: Scenarioene med butikkdød, som for tiden omtales hyppig i media, tar utgangspunkt i at mer og mer av detaljhandelen flyttes fra fysiske butikker til netthandel.

‘Det beste fra begge verdener’

Hos herrekleskjeden Wagner, som har 70 klesbutikker i Skandinavia, har man valgt å omfavne de nye teknologiske mulighetene som har åpnet seg for handel på nettet, og tilbyr kundene en kombinasjon der de får det beste fra begge verdener: Netthandelens brede utvalg og muligheten for å handle 24/7 med et enkelt klikk, og fordelene med de fysiske butikkene, der man kan se og føle på plaggene i virkeligheten, samt få faglig rådgivning og inspirasjon og kunne prøve plagget.

Knytter sammen nett og butikk

Ifølge Wagners direktør Henrik Paulin skyldes kjedens stabile utvikling at de har greid å utvikle omnichannel som et kraftig verktøy.

– Mer og mer av handelen vil utvilsomt foregå på nettet, og hos Wagner har vi valgt å innarbeide fordelene og mulighetene med den nye teknologien i konseptet vårt, framfor å se på e-handel som en trussel. Vi knytter mulighetene på nettet sammen med det de fysiske butikkene kan tilby. Vi tok på et tidlig tidspunkt en strategisk beslutning om at vi ønsket å være med i utviklingen av omnichannel, og det kan vi dra fordel av i dag, sier Henrik Paulin.

Konkret så betyr omnichannel i Wagner, for eksempel, at kunden via store berøringsskjermer i butikken kan få tilgang til alle de varemerkene som Wagner fører, hvis det aktuelle utvalget i butikken kunden besøker ikke passer til kundens ønsker eller

Direkte levering fra varehuslageret både til kunde og butikk. (Foto: Wagner)

behov. Kunden kan også bestille klær hjemme fra sofaen kl. 22 om kvelden, hvis det er passer best for kunden. Deretter kan han selv bestemme om han vil ha varene sendt hjem. eller hente dem i butikken, der han kan få prøvd klærne og få ekspertråd om matchende tilbehør. Han kan også bytte varen i butikken, hvis den ikke passer, eller returnere den med posten. Det er de mange valgmulighetene som holder kunden i Wagners univers.

Øker omsetningen

– Siden de enkelte butikkene har tilgang til Wagners sentrallager, så økes antall hyllemeter radikalt, og dermed kan butikkene øke omsetningen, noe som vår statistikk viser er det som skjer. Det virtuelle utstillingsrommet på skjermen har fått et lekkert design, og det er enkelt å navigere. Dette i motsetning til tidligere versjoner der det i realiteten bare var lagerinformasjon til ekspeditøren, med en tekstlinje som fortalte om stil, størrelse og farge. Berøringsskjermen har blitt et ekstra salgsverktøy, sier Marketing Manager Brian Børsting. Wagner fortsetter videreutviklingen av omnichannel.

Visker ut grensene

– Vi arbeider med å viske ut grensene mellom de fysiske butikkene og netthandel mer og mer. De bestillingene som kommer inn via omnichannel, er større sammenlignet med bestillinger der kunden bare bruker nettet eller butikken. Omnichannel gir høyere omsetningshastighet, bedre muligheter for å skape mersalg og ikke minst gir det kunden en bedre opplevelse, siden vi her og nå kan dekke behovet, uavhengig av om klesplagget er fysisk tilstede i butikken eller ikke. Omnichannel er altså en fordel for forbrukerne, for de enkelte butikkene, og en fordel for Wagner-kjeden, avslutter Henrik Paulin.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS