F.v. Ernst Kåre Dybing (daglig leder PB Invest), Jan Egil Larsen (vinner av Årets franchisetaker), Jan Henrik Jelsa (den ene av to gründere og eiere av Pizzabakeren) og Henrik Jelsa (daglig leder for PB Drift og sønn av Jan Henrik Jelsa).

Vinneren av prisen Årets franchisetaker kommer fra Pizzabakeren

Jan Egil Larsen fra Pizzabakeren vant prisen Årets franchisetaker som ble delt ut på Franchisekonferansen i går.

Publisert

Han har vært franchisetaker i Pizzabakeren i 17 år og er involvert i 15 take away-restauranter, 10 som franchisetaker selv og 5 hvor han er medeier.

Juryens momenter

• Vinneren er et konseptmenneske

• Utfordrer systemet konstruktivt innad og hjelper dermed å videreutvikle kjeden

• Står frem med et godt eksempel – på alle kritiske områder av driften

• En synlig og delaktig leder – tydelig, men gir også mye ros

• Lønnsomhet som ligger godt over kjeden og bransjen, fra en tøff start til rekordoverskudd

• Suksesshistorie, jobbet seg opp fra bunnen og drifter nå mange enheter, som et cluster.

– Jeg har jobbet mye, og det har vært gøy. Jeg hadde ikke så mye da jeg begynte. Heldigvis fikk jeg fullfinansiering hos Flekkefjord Sparebank, så all ære til dem, sier Larsen.

Hadde det blitt fiasko, måtte han ha flyttet hjem til mor, erkjenner han. For han pantsatte alt han hadde. Men det gikk bra.

Stadig åpnet han flere restauranter, fire stykker bare de to første årene. Både på Sørlandet og på Nord-Vestlandet hvor Larsen kommer fra.

– Hva har vært de viktigste faktorene når du har åpnet så mange restauranter?

– Det er viktig å spille på lag med lokalsamfunnet og være synlig. Jeg er et ja-menneske og proaktiv. Samarbeid med idrettslag har også vært vellykket, svarer han.

Deler æren

Larsen vant prisen for sin restaurant i Molde, hans nr 5 i rekken som ble åpnet i 2012 og som har vokst seg til den største og mest lønnsomme. I Molde har han med seg et ektepar i driften: Torgrim og Renate Johnsen. Larsen vil dele æren for suksessen i Molde med dem. Torgrim har nå en dobbeltrolle hvor han både jobber for Molde-restauranten og for kjeden.

Suksessfaktorene

– Pizzabakeren har vokst kraftig i mange år. Hva er suksessfaktorene?

– Vi har de beste pizzaene, har greie priser og er gode på levering, svarer Larsen kontant.

– Og hvilke personlige egenskaper mener du at du selv har som har bidratt til at du har gjort det så bra at du er kåret til Årets franchisetaker i Norge?

Larsen nøler litt fordi han kvier seg for å snakke positivt om seg selv, men svarer:

– Jeg er tro mot konseptet, og er nok en perfeksjonist. I tillegg er jeg en tydelig, men rettferdig leder. Jeg mener at jeg går foran med et godt eksempel.

Powered by Labrador CMS