Økt robot-etterspørsel som følge av Covid-19

Publisert

Element Logic rapporterer om økt etterspørsel etter automatiserte lagerløsninger som følge av Covid-19 utbruddet. Mange bruker krisetiden til å planlegge strategisk for fremtiden.

– Covid-19 har vært en øyeåpner for mange virksomheter som ganske enkelt ikke hadde forberedt seg på store markedsendringer som følge av en pandemi, sier Håvard Hallås, salgsdirektør i Element Logic.

Håvard Hallås
Håvard Hallås

Flere virksomheter er inne i en kritisk periode med reduserte salgs- og besøkstall. Det har ført til at mange har tatt seg tid til å se hva de kunne ha gjort annerledes – og hva som skal deres neste trekk.

Element Logic opplever en økning i forespørsler fra selskaper som nå vurderer robotløsninger eller ønsker å skalere sine eksisterende automatiserte lager.

– Situasjonen har fått mange flere til å innse at planlegging for usikkerhet er nødvendig. Med rett type automasjon er det mye enklere å skalere opp eller ned, og det gjør driften mye mer fleksibel, sier Hallås.

Selv om flere av Element Logics kunder rapporterer om stor økning i salget, rapporteres det også om at nye produkter er mer ettertraktet enn tidligere, men også om dramatisk reduksjon i salg og drift.

– Det vi kan se er at Covid-19 situasjonen har fremskyndet prosesser som ellers ville tatt mye lengre tid. Uansett hva situasjonen er for en virksomhet, planlegger mange nå for fremtiden på en måte de ikke har gjort tidligere. Og det er ingen tvil om at automasjon er et nøkkelord for de fleste, sier Hallås.

Powered by Labrador CMS