Canada Goose dropper pels

Canada Goose har i mange år fått kritikk og har valgt å droppe all bruk av ekte pels i alle sine produkter.

Det skriver Anima, Stopp dyremishandling i en pressemelding.

I fjor gikk kjeden Canada Goose ut med at de kun skulle ta bruk i gjenvunnet pels innen 2023. Denne uken snudde kjeden på avgjørelsen og forteller i en pressemelding at de heller skal slutte å kjøpe pels i 2021, og stopper all produksjon av pelsprodukter i løpet av 2022.

Kleskjeden skal lenge ha brukt pels fra coyoter som er i mange tilfeller fanget i feller ved hjelp av fotsakser, noe som forårsaker unødvendig mye lidelse.

Dyrevernorganisasjonen Anima som i mange år har ledet den internasjonale koalisjonen Fur Free Alliance har jobbet for nettopp dette, og de er meget fornøyd med nyhetene.

– Canada Goose har på mange måter vært et symbol for dyremishandling. Men det gleder oss alle da dette endelig kan få en slutt. Kjeden forstår at pelsproduksjonen ikke stemmer overens med god dyrevelferd. Kjeden skal ha ros for at de nå setter et sterkt standpunkt mot dyremishandling, forteller kampanjeleder i Anima Niklas Fjeldberg.

Andre bedrifter har allerede forpliktet seg til å ta bort ekte pels fra sortimentet deres. Blant annet kunngjorde Macy’s og Bloomingdale i 2019 at de skulle stoppe å selge pels det året. Mens Saks Fifth Avenue fortalte at de skulle slutte å produsere pels produkter i løpet av 2021.

Siden bedriftens grunnleggelse i 1956 har coyote pels vært den mest brukte typen for parkanne deres. Ukens kunngjøring skal ifølge kjeden være del av et større fokus de har satt for seg selv på bærekraft. Og innen 2025 har det Kanadiske selskapet forpliktet seg til å bli karbonnøytrale.

Powered by Labrador CMS