Avlyst høstfest ble suksess for Lanullva

Publisert

Da ullprodusenten Lanullva måtte ta en heldigital vending på den årlige høstfesten, fryktet markedsteamet for årets resultat.

– Det viste seg at vi ikke hadde noe å frykte. Vi tømte hyllene for favorittene, sier markedsansvarlig Cathrine Sæternes.

– Vi hadde tilrettelagt for stor pågang, for det er enormt viktig for oss at alt fungerer når du handler hos oss på nett. Likevel ble vi tatt på sengen når vi så antallet bestillinger renne inn under det som ble en slags digital høstfest. Det har ikke vært en eneste negativ tilbakemelding på at festen var flyttet fra Lanullva-brygga til det digitale, sier Sæternes. Nettsalget økte med 300 prosent sammenliknet med fjoråret. Totalt sett økte vi handelen over hele linja med over 50 prosent.

Flere eldre handlet på smarttelefon

Lanullva opplevde spesielt sterk vekst i én kundegruppe under den digitale høstfesten. – Spesielt interessant er det å se at den godt voksne delen av kundegruppen har blitt digital, med en sterk økning i aldersgruppen 55 til 64 år. Denne delen av befolkningen har blitt skikkelig digitale, og handler også mye på telefonen. I tillegg ser vi også en økning blant menn som handler, sier hun.

Gikk heldigitalt

Høstfesten skulle i år gå av stabelen for niende år på rad. Begivenheten har vokst seg større år etter år, og blitt noe lokalbefolkningen i Hustadvika og distriktet rundt venter på. Vanligvis har det vært flere tusen mennesker innom Lanullva-brygga under den etterhvert så tradisjonsrike høstfesten. En måned før årets høstfest innså bedriften at det på grunn av koronasituasjonen ikke var ansvarlig å gjennomføre den årlige høstfesten fysisk.

– Vi gikk igjennom flere alternativ, og sjekket med Folkehelseinstituttet hvilke tiltak som måtte til for at høstfesten kunne gjennomføres. Men uansett hvordan man vridde og vendte på det, så var det ikke mulig å gjennomføre på en forsvarlig måte, sier Sæternes, som endte med å avlyse det årlige arrangementet på Lyngstad.

– Fordelen er at vi styrer alt selv, og med flere kreative hoder kan vi raskt snu oss rundt, sier hun.

De lokale kundene viktige

Hun ser at de har klart å både nå lokalbefolkningen som vanligvis har møtt opp på Lanullvabrygga på Lyngstad, samtidig som hun har nådd ut til nye kundegrupper i hele landet.

– En stor andel av handelen er fra områdene vi vanligvis har kunder fra, men vi ser at vi også har hatt en veldig god økning i kunder fra hele landet, sier markedssjefen. Vi er glade for at enda flere oppdager våre ullprodukter.

Nå ser hun frem til å fylle på lageret igjen, etter å ha solgt seg tomme for en rekke populære produkter. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS