John Thomasgaard forlater Norli til sommeren, og kan være stolt av å ha gjennomført en mektig snuoperasjon. Resultatene de siste årene har vært meget sterke.
John Thomasgaard forlater Norli til sommeren, og kan være stolt av å ha gjennomført en mektig snuoperasjon. Resultatene de siste årene har vært meget sterke.

Rekordår for Norli – kraftig resultatforbedring de siste årene

Landets største bokhandelsaktør befestet stillingen i 2021. Kjeden leverte et nytt solid resultat og tok nye markedsandeler. Resultatforbedringen de senere årene er oppsiktsvekkende.

Publisert

Også 2021 ble et turbulent, men godt år for Norli. Det økonomiske resultatet for fjoråret endte på 82 millioner kroner før skatt. Det er en liten forbedring fra 2019 og rekord. Den samlede omsetningen for hele Norli-konsernet med medlemsbutikker passerte to mrd. kr.

– Butikkene fortsetter å være helt sentrale i Norli og mange butikker har blitt modernisert med de nyeste konseptene. Strategien om stor lokal selvstendighet basert på en solid kjedemaskin i bunnen videreføres for fullt med stor suksess, sier Norli-sjef John Thomasgaard.

Det har tilkommet nye butikker både som egemeide og medlemmer i 2021.

Norli Distribusjon ferdigstilte nylig en betydelig utvidelse av sitt Autostore-anlegg.

– Dette betjener både butikknettet og sluttkunder på nett, sier Thomasgaard.

2021 har også vært et spesielt år. Omfattende nedstenging i 1. terital ga et tap på ca 20 mill kr som ble hentet inn utover året slik at både sammenlignbar omsetning og resultat matchet 2020. Praktisk tall alle bokhandlere tilknyttet Norli gikk med overskudd også i 2021.

Også i 2021 ligger det bonusutbetalinger til alle ansatte i selskapet. Alle butikksjefer har fått hele 35.000 kr i bonus og alle butikkansatte i full stilling kr 17.500.

– Den positive trenden fra 2021 fortsetter inn i starten av 2022, det er all grunn til å forvente et godt 2022 også, sier Thomasgaard.

Men han mener det er grunn til nøkternhet med tanke på annet halvår og neste år, og de er spent på effektene av full gjenåpning, reising og uroen i verdensmarkedene.

John Thomasgaard forlater etter sommeren Norli etter 10 år for å begynne i NorgesGruppens satsing på bredt vareutvalg.

Rekruttering av ny Norli-sjef pågår.

Powered by Labrador CMS