John Thomasgaard (t.h.) går fra Norli til NorgesGruppen. Konserndirektør detalj i NG, Truls Fjeldstad (t.v.), er 100% sikker på at han er rett person for jobben.

Går fra Norli til NorgesGruppens satsing på bredt vareuvalg

John Thomasgaard har ledet Norli i ti år. Sammen med organisasjonen har han tatt konsernet gjennom en omfattende og vellykket omstilling. Nå skal han bistå NorgesGruppen med å bygge opp bredt vareutvalg som nytt forretningsområde.

Etter en betydelig omstilling er Norli i dag markedsleder med fremtidsrettet struktur, strategi og teknologisk plattform. Kjeden fikk også i 2021 rekordresultater med betydelig vekst og økte markedsandeler både i fysiske og digitale kanaler. Thomasgaard forlater en kjede som står støtt når han går over til NorgesGruppens nysatsing.

Gjennom oppkjøpet av Dollarstore, i tillegg til lanseringen av Gigaboks, er NorgesGruppen på god vei inn i en ny bransje innen varehandel. For å lykkes på dette området er riktig kompetanse en nøkkel, og derfor er Thomasgaard ansatt.

- Dollarstore blir en svært spennende reise for NorgesGruppen. Men det er ikke helt uten risiko. Jeg er derfor veldig glad for å få John om bord til å lede dette i havn fra NorgesGruppen sin side. Jeg kjenner John godt fra min tid i Norli-styret og er 100% sikker på at han er rett person for jobben, sier konserndirektør detalj, Truls Fjeldstad.

Både lett og vanskelig valg

Thomasgaard uttaler:

– Jeg har takket ja til nye utfordringer i NorgesGruppen. Et både lett og vanskelig valg, men i sum riktig for meg nå. Jeg har fått muligheten til å være med på å bygge opp et nytt forretningsområde i NorgesGruppen, det er et spennende neste steg i min karriere. Norli står støtt og jeg kan trygt overlate roret videre! Det har vært svært engasjerende og lærerike år. Norsk bokhandel står sterkt og både formål og ansvar ivaretas på en veldig god måte.

Han står ut oppsigelsestiden til 31. august, men vil både hjelpe ny Norli-ledelse i gang og så smått begynne med arbeidet for NG i perioden frem mot det.

– Jeg vil takke alle gode samarbeidspartnere både i Norli og hele bransjen for fantastiske år, og ønske alle lykke til i spennende tider som ligger foran, sier Thomasgaard.

Han har bred retailerfaring når han nå går over fra bokhandelbransjen til bredt utvalg. Tidligere har han vært country manager i JYSK og regionsjef i ICA Norge.

Konsolidert bransje

Styrets leder Tone Krohn Clausen uttaler på vegne av styret i Norli:

– Jeg vil benytte anledningen til å takke John for den reisen han har ledet Norli på. Det har vært ti avgjørende år for Norli. Bokhandelsmarkedet er nå konsolidert, vi har en solid butikkportefølje og nettsatsing, velsmurt verdikjede, lønnsom utvikling og en sterk Norli-kultur. Styret vil raskt igangsette arbeidet med å finne en leder som kan overta stafettpinnen og bygge videre på det fundamentet som John og dere sammen har lagt for fremtiden. Vi skal sammen sikre en god overgang til ny leder.

Powered by Labrador CMS