Elegant Georg Jensen-kanne designet av Henning Koppel.
Elegant Georg Jensen-kanne designet av Henning Koppel.

Nordic Living: Skandinavisk design i fokus på Ambiente

Etter to års opphold arrangeres Ambiente i Frankfurt 3.-7. februar. På verdens største messe for consumer goods har skandinavisk design en høy stjerne.

Publisert

Til Ambiente finner både norske besøkende og utstillere veien.

Wik & Walsøe har vært utstiller på Ambiente flere ganger tidligere, og tar turen til Frankfurt også i år med en delegasjon på fem personer.

– Det er den største messen, og også den viktigste messen for oss, sier Rikke Bye-Andersen.

Norge er deres største marked, men de selger også godt i Tyskland, noen andre europeiske land, samt til kunder i Asia og USA.

Wik & Walsøe stiller nok en gang på Ambiente.
Wik & Walsøe stiller nok en gang på Ambiente.

Formålet med å være utstiller er å møte eksisterende og nye kunder, bygge merkevaren og i tillegg direkte salg.

Bestselgeren til Wik & Walsøe har i en årrekke vært serviset Julemorgen.

– Det er fornhåndsbooket en rekke møter, så vi selger en hel del på messen.

Skandinavisk design har fått et godt omdømme i flere store markeder: USA, Asia og Europa.

– Flere er opptatt av hvor produktene kommer fra, ikke bare er produsert i Kina. De legger også vekt på godt håndverk, sier Bye-Andersen.

Over 70 skandinaviske utstillere

Over 70 utstillere fra Skandinavia vil være til stede i Design Hall 3.1 på Ambiente februar. Design-orienterte kjøpere og konseptbutikker og designstudioer vil finne inspirasjon og trender her.

Steltons termokanne EM77 har rundet 45 år.
Steltons termokanne EM77 har rundet 45 år.

Tidløst, minimalistisk og praktisk: Skandinavisk design er kjent for sitt enkle språk. Kvalitet og funksjonalitet møter kreative interiørkonsepter og moderne hjemdesign. Den nordiske stilen har etablert seg over hele verden.

Yvonne Engelmann, direktør for Ambiente Living, Giving og Working, uttaler:

– I en tid hvor verdier som autentisitet, levetid og ansvarlig produksjon er stadig sterkere drivere for innkjøpsbeslutningene, blir tidløst og bærekraftig design mer etterspurt enn noensinne. Nordisk design står for tidløshet, gjennomtenkt design, innovativ funksjonalitet og materialer av høy kvalitet.

Kom til hall 3.1!

I tillegg til Wik & Walsøe kan man også besøke Røros Tweed på Ambiente.

På messen finner de besøkende også mange utstillere fra Danmark, hjemlandet til mange verdensberømte designere. Michael Ring, CEO and eier av de danske designhuset Stelton A/S uttaler:

– Stelton and RIG-TIG har holdt tilbake nyheter for den første Ambiente på tre år. Vi har fokus på funksjon og design, akkurat det vi er gode på. De som besøker oss på Ambiente vil ikke bli skuffet. Skandinavisk design vil bli representert gjennom noen av de sterkeste merkene i nord, alle plassert i hall 3.1. Jeg er sikker på at hall 3.1 blir verdt å besøke. Produktlanseringene vil være forut for sin tid, best i klassen.

Michael Ring oppfordrer besøkende om å komme til hall 3.1.
Michael Ring oppfordrer besøkende om å komme til hall 3.1.
Powered by Labrador CMS