Laksevåg Senter
Scala Eiendom fortsetter å investere i Laksevåg Senter.

Investerer i Laksevåg Senter - spår ny rekord i år

Scala Eiendom investerer betydelig i Laksevåg Senter og styrker posisjoneringen med flere nyetableringer, utvidelser, reforhandlinger og flyttinger på ett år. Senterlederen tror på nytt rekordår i år.

Senterleder Marianne Cristi Nyborg, Laksevåg Senter
Marianne Cristi Nyborg er senterleder på Laksevåg Senter.

– Vi mener at senteret har større potensiale med tanke på beliggenhet og markedsområde og ønsker å stryke utvalget på senteret med aktører som dekker etterspørselen på Laksevåg. Samtidig var det viktig å styrke den mekaniske handelen på senteret som hovedsakelig handler om plassering av butikker og bespisning på senteret for å få en mer riktig kundestrøm gjennom alle tre handelsetasjene når kundene skal gjøre ærend på senteret, forteller eiendomssjef André Thier i Scala Eiendom.

I løpet av sommeren vil både Burger King og Synsam etablere seg på Laksevåg Senter.

Burger King

Senteret vil da kunne tilby bydelen tre søndagsåpne restaurantkonsepter: Sushi Room, Bella Italia og Burger King.

Fastfood-kjeden vil etablere seg i 3. etasje. Vivian Jensen i Burger King uttaler:

 – Med økende etterspørsel etter Burger King i Bergen, er Laksevåg det ideelle valget med sin sentrale beliggenhet. Den nye restauranten på Laksevåg senter vil tilby ca. 100 sitteplasser og sysselsette rundt 20 del- og heltidsansatte. Med praktisk Bilserveringstilbud rett utenfor, vil Burger King gi besøkende en smakfull matopplevelse med våre signaturflame-grillede burgere i sentrum. Burger King ser frem til å ønske alle gjester velkommen i løpet av august/september, og er stolt over å være en del av lokalsamfunnet på Laksevåg.

Synsam inn med nytt konsept

Også Synsam åpner dørene på Laksevåg senter i løpet av høsten 2024. Synsams satsning på Laksevåg Senter blir den første i Bergensområdet med deres seneste konsept hvor de kombinerer merkevarer, second hand produkter og outlet produkter under samme tak.

– Stillingsannonsene er ute, og vi gleder oss til å sette sammen det nye teamet til butikken. Vi ser frem til å åpne dørene til høsten og tror kundene vil sette pris på det nye konseptet. Med dette sortimentet finnes det noe for enhver stil og lommebok, forteller adm. direktør Ingrid Holm.

Flere flyttinger

Tidligere i år etablerte Dollarstore sin første butikk i Bergen på senteret og hos eksisterende leietakere har det lenge vært et stort ønske om å få større lokaler.

André Thier er eiendomssjef i Scala Eiendom.

–  Både Jysk og Europris har hatt for små lokaler, noe som gjør at de ikke har hatt mulighet til å kunne tilby hele sitt varesortiment, forteller Thier.

I løpet av første halvdel av april vil Vinmonopolet flytte opp ved siden av Meny i 2. etasje slik at Europris kan overta deres lokaler, i tillegg til de de allerede har. Princess har allerede flyttet opp i 3. etasje, og Jysk overtar deres gamle lokaler.

– Flere av våre trofaste leietakere har forlenget sine leiekontrakter og seks av dem har vært villig til å flytte inn i nye lokaler. Nyetableringene og ombyggingene er gjort for å forbedre kundeopplevelsen og tilby en mer optimal og moderne shoppingopplevelse. Scala Eiendom invester et betydelig beløp for å få dette til.

Spår nytt rekordår

Laksevåg Senter har aldri omsatt mer enn i 2023, og senteret nådde en omsetning på nærmere 510 millioner kroner. Antall besøkende gikk også opp, senteret hadde ca 1,4 millioner besøkende.

– Dette var selvsagt gledelig, men ikke helt uventede tall, sier senterleder Marianne Cristi Nyborg.

– Vi ser også at starten på 2024 har vært meget god, enkelte uker har vi hatt en omsetningsvekst godt over 11%. Antall besøkende øker også til tross for flere ombygginger og flyttinger. Dette viser at de grepene vi gjør har effekt, og jeg er nokså trygg på at nyetableringen vil gi ss nok et rekordår, spår hun.

Engasjert lokalsamfunn

Laksevåg bydel har de seinere år blitt utviklet med nye barnehager, skole og bærekraftige transportløsninger som sykkelstier og kollektivtransport. Senteret har blitt satellittstasjon for bysykler og det er satt opp en rekke ladestasjoner for elbiler lett tilgjengelig. Bydelens innbyggere har en sterk følelse av fellesskap og er et engasjert lokalsamfunn.

– Vi skal bidra til at Laksevåg er et sted hvor mennesker trives, får gode opplevelser og dekket sine behov for hverdagshandel. Vi ser frem til utredning av trasévalg for Bybanen vestover slik at omfattende planer for boligutvikling i området, kalt «Nye Laksevåg» kan settes i gang, avslutter Thier.

Powered by Labrador CMS