Audun Tharaldsen, logistikksjef i Optimera, foran det nye sentrallageret som er under oppføring i Vestby.
Audun Tharaldsen, logistikksjef i Optimera, foran det nye sentrallageret som er under oppføring i Vestby.

Optimeras nye nye sentrallager øker effektiviteten

Optimera rigger seg for vekst og økt effektivitet med nytt sentrallager på Vestby.

Allerede gir utsiden inntrykk av dimensjonene, og delen som skal huse det automatiske lageret er nå under tak med tyve meter frihøyde.

Optimera forventer å øke omsetningen mest på Østlandet, så den nye lokasjonen sparer mange tonnkilometer med varetransport.

– Dagens lager i Kristiansand har allerede for liten kapasitet. På Vestby får vi 23 000 kvadratmeter, og mulighet for utvidelse til totalt 35 000 kvadratmeter ved behov. De første lastebilene vil gå ut derfra første halvdel 2022, forteller Audun Tharaldsen, logistikksjef i Optimera.

Effektiv løsning

SSI Schäfer leverer løsningen for den helautomatiske delen av lageret. Det består av en palledel og en småvaredel, en såkalt miniload. Denne løsningen sørger for betraktelig økning i både plukk- og lagringskapasitet, som igjen øker den generelle produktiviteten vesentlig.

– Det nye lageret blir skreddersydd våre behov. Effektivitetsforbedringen går både på automatisert håndtering, effektiv layout og færrest mulig håndteringer av varene fra de kommer inn porten, til de går ut igjen. Hele flyten styres og optimaliseres gjennom et nytt IT-basert lagerstyringsverktøy, sier Tharaldsen.

Ikke lagerførte varer kommer raskere

Varevolumene som skal ut i landet vil fortsette å øke, dermed følger leveringsfrekvensen etter.

– Kundene i våre Montér byggevarehus og Optimera Proffsentere vil først og fremst merke at det nye lageret kommer i drift gjennom kortere leveringstid på varer som ikke er lagerført, sier Tharaldsen.

Internt i Optimera vil man i det daglige få mer rasjonell logistikk. Butikksjefene vil oppleve mindre plukkfeil, og at de på grunn av hyppigere leveranser sjeldnere går tom for varer. De ansatte på sentrallageret får et av landets mest moderne lagerbygg, både med hensyn til komfort og løsninger. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS