ybride retailløsninger
Hybride retailløsninger er temaet for seminaret til NHO Service og Handel og NCSC.

Seminar: Hybride retailløsninger

NCSC og NHO Service og Handel setter fokus på hybride retailløsninger i et halvdagsseminar.

Publisert

Med et blikk på avisenes forsider, ser man at markedet for eiendom og retail over hele Norden er i voldsom endring. Økte priser, økte renter og endringer i forbrukernes handlemønster skaper helt andre forutsetninger enn de bransjeaktørene planla ut fra for bare for et år siden.

– Historien kan likevel fortelle oss at det er i nedturer store verdier også kan skapes, og derav mulighetenes marked for hybride retail løsninger, sier prosjektleder Marianne Mazarino Håkonsen i NCSC.

Den 11. oktober fra 08.00-11.30 tar NCSC sammen med NHO Service og Handel fatt på dette temaet i løpet av et halvdagsseminar.

Linda Vist fra NHO setter fot med innsikt og tall fra bransjen. Det pågår nemlig en utvikling av konsepter og forretningsmodeller som tar form og som Alice Leffler i fra AFM Fastigheter fra Sverige, vil fortelle mer om. Hvordan pop up-lokasjoner kan være et godt første skritt for helt nye fysiske handelskonsepter eller hvordan online selskaper tester deler av sine forretningsområder på en fysisk plass i et kjøpesenter eller magasin.

Ifølge Håkonsen er Urmaker Bjerke er i ferd med å ta et langt steg. De  er i gang med et arealkonsept og storsatsning på hele 2500 m2 på Eger i Oslo. Hvordan og med hva og til hvem skal dette utvikles, og skal vi tro de rett har de klokketro på at Oslo er det riktige stedet for en slik satsning.

– Når vi nå ser på ulike forretningsmodeller for handel, blir det utrolig kult å få høre hvordan KROHN Powersuits – en forretningsmodell full av kraft med Anita Krohn Traaseth som nå tar sats, sier Håkonsen.

I en helt annen retning slår Yellow opp dørene, og Michael Eeg og Trude Solvoll Navarsete er i full gang med konseptet som nettopp tar for seg de store varelagrene som må finne nye eiere .alt dette må det nye kontrakter til som skal tilpasses nye konsepter, noe Kjetil Vågen fra CLP advokater skal lose deltakerne gjennom. For nye konsepter krever nye juridiske formuleringer.

NCSC og NHO Service og Handel setter også søkelyset på nye løsninger for bærekraftig utvikling i handel og eiendom. Øystein Thorup i Avantor har satset stort på re-handelssenteret Nydalen Fabrikker. Veien dit har ikke vært helt uten hindringer og fortsatt er prosjektet under utvikling, noe deltakerne skal få høre mer om.

– Avslutningsvis oppsummerer vi hvordan nye forretningsmodeller tar plass i handel og eiendom i en panel samtale med våre foredragsholdere, opplyser Marianne Mazarino Håkonsen.

Powered by Labrador CMS