Synne Steen Hansen vil ytterligere opp og fram i Eplehuset-kjeden etter å ha blitt butikksjef både i Skien og Sandvika.
Synne Steen Hansen vil ytterligere opp og fram i Eplehuset-kjeden etter å ha blitt butikksjef både i Skien og Sandvika.

Tidligere toppidretts-utøver er butikksjef for to butikker – "Målet er selvfølgelig å bli toppsjef"

Synne Steen Hansens ambisjoner som butikksjef er de samme som hun hadde som toppidrettsutøver i unge år: Å bli stadig bedre og flinkere. Nå gjør hun karriere i Eplehuset hvor hun har lederansvaret for to butikker.

Publisert

Synne (29) hadde tre års erfaring som butikkmedarbeider hos G-Max på Herkules i hjembyen Skien, da hun fikk et innsmett hos Eplehuset som skulle etablere seg på samme senter. Etter bare halvannet år rykket hun opp til assisterende butikksjef, og etter enda et år ble hun butikksjef.

Fra Synne Steen Hansens tid som toppidrettsutøver for et tiår siden.
Fra Synne Steen Hansens tid som toppidrettsutøver for et tiår siden.

Det gikk ikke ubemerket hen at Synne hadde en sjelden ‘drive’, som er typisk for idrettsutøvere. Hun vil noe med jobben og det nye ansvaret, som etter like kort tid omfattet nok en Eplehuset-butikk, nå i Sandvika Storsenter.

Men for å begynne med begynnelsen: Allerede som 16-åring lot Synne ambisjonene bestemme det første selvstendige fremtidsvalget da hun flyttet hjemmefra. Via toppidrettsgymnaset på Lillehammer ville hun satse på toppidrett. I valget mellom fotball og hopp, landet hun på vinteridretten og ble raskt tatt opp som medlem av hopplandslaget.

Hun fikk Anette Sagen og Line Jahr som lagvenninner. Som yngst fikk hun mye medieoppmerksomhet som innebar et ytre press. Et press hun taklet, med Anette Sagen som en slags mentor. Synne opplevde suksess: Hun gikk til topps i nordisk mesterskap både individuelt og i lag som første kvinne, i tillegg til NM-gull og andre seire i hoppbakken. Hun ble også første kvinne som hoppet i Holmenkollen. Offisielt er det Anette Sagen, men hun måtte jo ha en prøvehopper, og det var Synne fra Skien.

Kroppspresset som hun følte stadig sterkere, ble bestemmende for hennes neste viktige valg:

– Jeg oppdaget at kvinnekroppen reagerer annerledes enn mannekroppen. Jeg forstod at hvis jeg presset meg ytterligere, ville jeg høste negative konsekvenser litt senere i livet. Jeg tok til fornuften og la opp tidsnok og flyttet hjem til Skien.

Synne Steen Hansen legger ikke skjul på at hennes endelige ambisjon "selvfølgelig" er å bli toppsjef.
Synne Steen Hansen legger ikke skjul på at hennes endelige ambisjon "selvfølgelig" er å bli toppsjef.

Valgte en karriere i butikk

Nå trengte hun en jobb og orienterte med mot butikk. G-Max på Herkules ble hennes første arbeidsgiver. Som butikkselger trivdes hun fra første stund.

– Jeg lærte yrket bokstavelig fra bunnen – på gulvet. Veldig nyttig lærdom. Jeg ville ha utfordringer, og fikk det. I løpet av de tre årene i G-Max var jeg blant annet med på ti–femten nyåpninger av G-Max-butikker mens kjeden vokste, sier Hansen.

Men ambisjonene hennes stoppet ikke dér. Hun ville opp og fram, så da det ble lyst ledig stillinger i Eplehuset som skulle åpne på Herkules, søkte hun og ble antatt.

– Eplehuset var perfekt for meg fordi jeg alltid har hatt en særlig interesse for ny teknologi. Jeg ble ikke skuffet. Fikk stadig nye utfordringer. Etter 18 måneder rykket jeg opp til assisterende butikksjef, og ett år senere til butikksjef, forteller Synne til Retailmagasinet.

Omsetningsrekorder

Siden har det gått slag i slag. Hun fikk gjennomslag da jeg foreslo å innrede et serviceverksted i butikken, med begrunnelsen at kundene trengte og ville ha et helhetlig tilbud. Resonnementet holdt stikk. Siden har de satt stadig nye omsetningsrekorder.

Synnes strukturerte måten å jobbe på, og hennes store arbeidskapasitet gjorde at hun fikk stadig nye oppgaver. Hun ble en ressursperson ved nyåpninger, og fikk totalansvar for Eplehuset på Sandvika Storsenter i tillegg til Herkules. Det betyr at hun har direkte personalansvar for totalt femten medarbeidere – fem på Herkules og ti i Sandvika.

Møter medarbeiderne på gulvet

– Jeg møter medarbeiderne på gulvet, i arbeidssituasjonen. Det er rollen jeg lærte fra jeg startet i G-Max. Vi finner sammen ut av tingene der og da, sier den doble butikksjefen.

– Uten å ha en formell HR- og lederutdannelse?

– Ja, min kompetanse er fra «learning by doing». En skikkelig god skole. Noe av fritiden min bruker jeg i dag til å ta fagbrev i salg. Jeg utelukker ikke at jeg i fremtiden vil studere relevante fag, men jeg har ingen umiddelbare planer, sier hun.

Fortsatt ambisjoner

Hennes neste mål er å bli salgssjef.

– Eplehuset vokser jo sterkt som kjede og har allerede tre salgssjefer. Jeg vil gjerne bli den fjerde.

Og din endelige ambisjon?

– Å bli toppsjef, selvfølgelig, avslutter Synne Steen Hansen.

Powered by Labrador CMS