De ansatte kjøpte ut selskapet fra CGI og etablerte Seebrite Retail AS.

Ansatte har kjøpt ut retail BI fra CGI: Seebrite Retail AS

Alle ansatte i CGIs avdeling for retail BI har deltatt i en MBO og etablert selskapet Seebrite Retail AS fra årsskiftet.

Publisert

Selskapet ligner i stor grad på tidligere September BI. (BI: Business Intelligence). Alle de 21 ansatte har altså vært med på å kjøpe ut virksomheten for å drive som eiere selv. Øyvind Stige, som er daglig leder, er største aksjonær med 30%.

Kjøpesummen er hemmelig.

Øyvind Stige har selv 30 års erfaring fra IT i retail, og i 2010 var han med på å stifte September BI.

Han estimerer at omsetningen vil havne tett på 40 millioner kroner og at det vil bli overskudd allerede i første driftsår.

Nisje

Det nye selskapet ligner mye på tidligere September BI som ble solgt til Acando i 2018. Allerede året etter ble så Acando solgt til CGI.

–Vi er retailspesialister. Vår virksomhet er nisjepreget, og CGI er et stort og bredt internasjonalt konsern. Begge parter var enige om at det var best å skille ut og videreutvikle vår virksomhet på egen kjøl, forklarer Stige til Retailmagasinet.

Fagmiljøet bevares

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra våre kunder på at selskapet skilles ut på denne måten. Dermed bevares fagmiljøet og løsningen videreutvikles. Ellers kunne det vært en fare at miljøet hadde smuldret opp, sier Stige.

Framover skal de fortsette utviklingen av programvaren Seebrite som et verktøy for butikk og kjededrift. Selskapet leverer også tjenester innen integrasjon, datavarehus, innsikt og analyse basert på Microsoft sine verktøy.

Store retailere på kundelista

Seebrite Retail AS fikk i transaksjonen med seg kundelista som inneholder 30 større retailere. Rettighetene til programvaren Seebrite, som daglig gir over 15.000 brukere i fem land innsikt og støtte i driften, fikk de naturlig nok også med seg.

– Vi skal skalere opp satsningen på utvikling og søker nå to dyktige front-end utviklere til vårt kontor i Sandefjord, sier Stige.

Selskapet har virksomhet på to adresser: På Torp IT i Sandefjord og på Rebel i Universitetsgata i Oslo.

Powered by Labrador CMS