HANDLET FOR MER: Nordmenn brukte betalingskort for 50,3 milliarder kroner i mars. Foto: Yayimages.com
HANDLET FOR MER: Nordmenn brukte betalingskort for 50,3 milliarder kroner i mars. Foto: Yayimages.com

Handlet for mer til tross for påske

Tall fra BankAxept AS og Nets viser at vi brukte betalingskortene for 50,3 milliarder kroner i mars, en økning på 2,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. I løpet av mars ble det gjennomført 151,7 millioner kortkjøp, en reduksjon på 0,5 prosent i forhold til mars 2017.

Publisert

– Kortbruken for mars viser tydelig hvilken innvirkning påsken har i forhold til kortbruk. I år inntraff de fleste av påskens helligdager i mars i motsetning til i fjor hvor alle var i april, det betyr at vi rett og slett bruker kortene våre sjeldnere. Det som riktig nok skiller seg ut fra tidligere år, er at beløpene vi har handlet med kort for øker til tross for reduksjon i antall kortkjøp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I løpet av mars ble det gjennomført mer enn 1,2 millioner kontaktløse korttransaksjoner med BankAxept-kort, noe som er en vekst på 43 prosent sammenlignet med februar.

– Statistikken for mars viser at økningen i nye kontaktløse transaksjoner var høyere enn gjennomførte kontaktløse kjøp for februar. Vi forventer at denne trenden vil vedvare i månedene som kommer. Dette fordi flere får kontaktløse bankkort med Bankaxept, ytterligere utsalgssteder aktiverer sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling, og ikke minst det faktum at stadig flere forbrukere oppdager at kontaktløs betaling er både enklere og raskere, sier Frode Riis Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept AS.

Bankkort med BankAxept ble i mars benyttet 130,8 millioner ganger, noe som er 1,7 millioner ganger færre enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for mer enn 40,5 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS