Holmlia Senter vant Årets bærekraft 2022 på Kjøpesenterkonferansen.
Holmlia Senter vant Årets bærekraft 2022 på Kjøpesenterkonferansen.

Holmlia Senter vant Bærekraftprisen 2022

Senterleder Pauline Johansen tok i mot Bærekraftprisen på vegne av Holmlia Senter på Kjøpesenterkonferansen på Gardermoen.

Publisert

Juryen skriver:

De tre finalistene viste alle at de utfører sitt bærekraftarbeid for å ivareta mennesker, lokalsamfunn og forvaltning av bygningsmassen med svært gode resultater. I tillegg til sin generelle bredde har vært senter også sine særpreg hvor de viser at de er en "frontrunner".

Amfi Fagernes har, til tross for små ressurser, men med god kreativitet og engasjement fått til en unik nærhet til butikker og nærmiljøet.

Holmlia har gjennom utviklingen av senteret og inn i driftsfasen sørget for at sted og brukernes behov har blitt godt ivaretatt. Det er gjennomført tiltak for å løfte nærmiljøet som går ut over normalt standard.

Fornebu Senter, som ved ferdigstillelse ble verdens første kjøpesenter som ble klassifisert som BREEAM Outstanding, har på en forbilledlig måte forvaltet denne klassifiseringen siden åpningen i 2014.

Vinneren har levert god kvalitet i driften og har god kontroll på miljøpåvirkningen av egen drift gjennom gode rutiner på å fange opp avvik. Det arbeides målrettet for å forbedre prestasjonene innen eksempelvis energibruk, vannforbruk, avfallshåndtering og innkjøp av tjenester.

Vinneren utmerker seg med et svært engasjert senterteam som er både innovative og opptatt av å skape et kjøpesenter som inngår i steds/byutviklingen. Gjennom godt samarbeid med lokale foreninger og lag har senteret klart å bli et samlingspunkt og treffsted i sitt område.

Juryen lot seg spesielt imponere over senterledelsen sitt engasjement i lokalmiljøet hvor senteret har fått en respekt tilbake i en bydel som ikke har det beste ryktet.

Norsk Kjøpesenterforenings gratulerer Holmlia Senter som vinner av Bærekraftprisen 2022

Powered by Labrador CMS