De to nye el-lastebilene til Posten og Bring erstatter begge en dieselbil.

Posten med elektriske lastebiler i Oslo

To nye elektriske lastebiler blir å se i bybildet i Oslo fra i sommer. Den ene en rød Posten-bil og den andre enn grønn Bring-bil.

Lastebilene er av merket Fuso eCanter fra Daimler, leveres av Bertel O. Steen, og er de første av sitt slag i Norge. De blir også de hittil største elektriske bilene i Postens omfattende flåte av el-kjøretøy. Begge kjøretøyene vil erstatte en dieselbil.

Bring-bilen skal brukes av Bring Home Delivery som leverer tyngre varer hjem til privatpersoner. Med en nyttelast på 2,7 tonn vil bilen i stor grad bli benyttet til levering av kjøkken og møbler. Den vil være i drift til kl 22 alle hverdager.

Posten-bilen vil frakte pakker og brevpost til og fra Post i Butikk og postkontorer i Oslo sentrum, og også til bedrifter og foretak som for eksempel Rikshospitalet. Den er planlagt å være i drift mellom lø 04.30-18.30 alle hverdager.

- Posten og Bring har som mål å benytte bare fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025. Vi ser stadig etter nye løsninger for å redusere våre utslipp. Et av tiltakene er å ta i bruk miljøeffektive kjøretøy, noe de nye elektriske lastebilene er et veldig godt eksempel på, sier regiondirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten.

Powered by Labrador CMS