Tegning av logistikkstrømmen på et lager.
Logistikkbransjen er i en rivende teknologisk utvikling.

Automasjon 2023 – Fra idé til virkelighet

1. november arrangeres Automasjon 2023 i Oslo, landets eneste heldags­arrangement om automasjons­teknologi.

Logistikkbransjen er i rivende utvikling, drevet av banebrytende teknologiske fremskritt.

– Vi står nå ved et vendepunkt hvor automatisering og AI ikke bare endrer hvordan vi håndterer varer, men også setter nye standarder for presisjon, effektivitet og sporbarhet, sier Steffen Larvoll, rådgiver i Nova Retail som er arrangør.

Det handler ikke bare om å kjenne til de ulike løsningene, men å forstå hva automasjonsteknologi kan – og ikke kan – gjøre for din bedrift. Målet med arrangementet er å gi deltakerne en klar retning i denne teknologiske revolusjonen. Mer enn det, arrangøren ønsker å utruste dem med den nødvendige kompetansen og verktøyene for å starte reisen mot et lønnsomt, effektivt og automatisert lager.

 – Ved å delta på dette arrangementet vil retailere få en verdifull mulighet til å fordype seg i automasjonsteknologiens verden. Med foredrag fra ledende bransjeeksperter fra både bruker- og leverandørsiden, samt innsikt fra akademiske institusjoner, vil deltakerne få en helhetlig forståelse av automasjonsløsningenes kapasitet og begrensninger. Men dette arrangementet går utover ren kunnskapsdeling – det gir også en unik plattform for å nettverke med bransjens fremste eksperter. For retailere som ser fremover, vil deltakelse styrke deres kompetanse i et felt som raskt blir avgjørende for å opprettholde og forbedre konkurranseevnen i en stadig mer teknologidrevet bransje, sier Larvoll.

Blant foredragsholderne er Alireza Ashrafian fra NTNU som vil dele den nyeste forskningen rundt bruk av digitale tvillinger for å simulere drift på et automasjonslager.

Skjermbilde på et stort lerret, mann som holder foredrag, publikum som ser på.
Automasjon 2023 er landets eneste heldagsarrangement om automasjonsteknologi.

I tillegg vil Anders Eriksson fra Varner snakke om deres reise til et helautomatisk lager i Sverige. 

Deltakerne skal få førstehånds innsikt fra ledende norske aktører som Elkjøp og ASKO, og kan lære hvordan de bruker automasjon til å skape betydelige konkurransefordeler.

To masterstudenter hos BI vil presentere den nyeste forskningen, utfordrende teorier og perspektiver rundt automatisering.

Leverandører som AutoStore, Jungheinrich, TGW, og Swisslog vil dele sine erfaringer og fremheve de nyeste innovasjonene innen lagerautomatisering.

Mer informasjon om arrangementet her: www.novaretail.no/automasjon-2023

 

Powered by Labrador CMS