Nina Kristengård
Nina Kristengård forlater stillingen som senterleder på Amfi Eidsvoll for å bli ordfører.

Senterleder blir ordfører

Velgerne i Eidsvoll ville ha senterlederen på Amfi Eidsvoll som ordfører.

Publisert

Nina Kristengård, senterleder på AMFI Eidsvoll, bekrefter overfor Retailmagasinet at det går  i 100 nå. Hun blir innsatt som ordfører den 17. oktober.

– Det er travle dager og mye å følge opp og svare på. Vi gjorde et skikkelig godt valg, og endte opp til 32,3 prosent for Høyre. Med det resultatet er vi faktisk historiske. Det er 100 år siden forrige gang Eidsvoll Høyre hadde en ordfører, og jeg er i tillegg første valgte kvinnelige ordfører i bygda, sier den avtroppende senterlederen.

Amfi Eidsvoll
Thon må se seg om etter ny senterleder for Amfi Eidsvoll utløst av borgerlig valgskred i kommunen.

Nina Kristengård forteller at de i Thon Eiendom naturlig nok har vært klar over muligheten i  en stund:

– Men det er jo umulig å foreta seg noe før det endelig er opplest og vedtatt.

– Om hun vil savne kjøpesentermiljøet?

– Ja, selvfølgelig. Men jeg får heldigvis noen uker til på mitt kjære AMFI Eidsvoll med mine gode kolleger der. Det er rare dager, men jeg føler på forventing, ydmykhet og en god del spenning. Jeg får utrolig mange henvendelser fra alle kanter med gratulasjoner og heiarop, men også fra innbyggere som tror jeg har tatt over allerede. Det er mange oppgaver å løse, svarer hun.

Slik ble hun ordfører

Nina Kristengård forteller om opptakten:

 – Onsdag 13. september ble det for første gang på nesten 100 år signert en intensjonsavtale om et politisk samarbeid som gir et borgerlig flertall i kommunestyret. Den er et resultat av godt tverrpolitisk samarbeid, og vi har brukt tiden godt på å lande en avtale om et borgerlig flertall. 

Erfaring som senterleder var god å ha med i forhandlingene:

– Jeg er jo vant til å samarbeide, og vet at teamwork alltid fungerer. Vi er en skikkelig bra gjeng! Så nå er det om kort tid slutt på kjøpesenter for mitt vedkommende i jobbsituasjon for en periode, men AMFI Eidsvoll er mitt naturlige nærsenter, så jeg vil bli å se der ganske ofte, avslutter Nina Kristengård.

Powered by Labrador CMS