Bobyn er et lite senter med hovedsakelig store butikker, noe som gjør det enklere å holde avstand.
Bobyn er et lite senter med hovedsakelig store butikker, noe som gjør det enklere å holde avstand.

Smittevern: Alti med sentral beredskapsgruppe

Alti Forvaltning har en sentral beredskapsgruppe som følger korona-situasjonen nøye, og som kan konsulteres av de enkelte Alti-sentrene.

Av Odd Henrik Vanebo

Lars Heirsaunet, senterleder for både Magneten i Levanger i Bobyn i Verdal, er glad for å ha Alti Forvaltning i ryggen og en god og nyttig løpende kontakt med kommunelegen spesielt.

«Ikke i nærheten av kritiske punkt»

– Hvordan stiller du deg til nye smitteverntiltakene som innebærer at kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger og adgangskontroll?

– De generelle retningslinjene har normtall som vi forholder oss til. Vi har aldri vært i nærheten av å nå kritisk punkt, svarer Heirsaunet til Retailmagasinet.

– Det gjelder både for det forholdsvis store Magneten på Levanger og det langt mindre Bobyn i Verdal. Bobyn er et lite senter med store butikker, som gjør det med å holde avstand problemfritt. Det er butikkene med minst areal vi må følge mest nøye, legger han til.

Sparringpartnere

– Etter at begge sentrene våre gikk inn i Alti i fjor, er det blitt mye enklere og greiere å følge opp smittevernreglene. Vi har fått et sett av tiltak som gjelder alle Alti-sentre. Vi får alltid gode råd og veiledning når vi spør. Jeg som tidligere var leder for et frittstående senter, Magneten, ser den store fordelen det er å ha en faglig sterk forvaltning å kommunisere med, fortsetter Lars Heirsaunet.

Lokalt har de en god rådgiver og sparringpartner i kommunelegen, som alltid stiller opp og gir råd når de henvender seg om noe de er usikre på.

Kjedebutikkene får aktiv bistand og veiledning av respektive sentrale kjedeledd, som stiller opp med råd og dåd og materiell som plakater.

– Alt i alt mener jeg vi har god kontroll med smittevernet. Speisielt nå på nyåret, som er en rolig periode, er ikke antallsbegrensninger og adgangskontroll noe vi bekymrer oss for, sier Heirsaunet.

Lars Heirsaunet er senterleder for Magneten i Levanger og Bobyn i Verdal.
Lars Heirsaunet er senterleder for Magneten i Levanger og Bobyn i Verdal.

Trygt å handle

Altis retningslinjer for å sikre smittevernet, har som formål at det skal være trygt å handle i Alti-kjøpesentre:

• Følger rådene fra Folkehelseinstituttet og lokale helsemyndigheter.

• Hygieneplakater er opphengt på sentrene/eiendommene, og vi oppfordrer kunder og ansatte sterkt om å følge hygienerådene.

• Har oppgradert renholdet i sentrene, med ekstra fokus på områder som berøres av mange.

• Økt renhold med spesielt fokus på berøringsflater

• Tilgang på Antibac på senteret

• Informasjon om hvordan smitteoverføring i kjøpesentrene unngås

Powered by Labrador CMS