FORVENTER VEKST: Zalando forventer fortsatt vekst i 2018.
FORVENTER VEKST: Zalando forventer fortsatt vekst i 2018.

Zalando fortsetter veksten

Zalando forventer å øke sin omsetning på 20-25% i 2018. Europas ledende online plattform for mote har som mål å øke justert EBIT til EUR 220-270 millioner.

Publisert

For å muliggjøre vekst vil Zalando fortsette å investere på fire områder: utvalg, digital opplevelse, bekvemmelighet og nye virksomheter.

Selskapet vil utvide sitt utvalg av nye merkevarer som Swarovski eller Massimo Dutti, samt lansere skjønnhetskategorien innen utgangen av mars.

I år planlegger Zalando å komme inn i to europeiske markeder ved siden av eksisterende markeder. Når det gjelder digital erfaring, vil Zalando fokusere på en stadig mer personlig kundeopplevelse, og gi hver kunde sin egen personlige Zalando-butikk.

Den videre utvidelsen og automatiseringen av Zalandos logistikkfotavtrykk er ment å gi kapasitet til omsetningsvekst og bedre brukervennlighet for kundene. Dette inkluderer bygging i Lodz (Gluchow), Verona (Nogarole Rocca) og Szczecin (Gryfino), og fjernlagring i Stockholm (Brunna), samt videre automasjon i Lahr.

Som grunnlag for fortsatt vekst i selskapet, vil Zalando investere tungt i talent og skape om lag 2000 ekstra arbeidsplasser i år, de fleste av dem i Berlin. I 2017 hadde Zalando allerede økt antall ansatte fra 12.000 til 15.000.

– I 2017 gjorde vi betydelige framskritt og fikk markedsandel i alle våre markeder. I 2018 vil vi målrette vår 20-25% vekstkorridor for fjerde år i rad og understreke vår overbevisning som fokuserer på vekst og markedsandel er den riktige måten å maksimere langsiktig verdi på, sier Zalandos konsernsjef Rubin Ritter.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS