Automasjonsteknologien utfører monotone og ikke-ergonomiske oppgaver og letter på den måten arbeidsbyrden for de ansatte. (Foto: Zalando)
Automasjonsteknologien utfører monotone og ikke-ergonomiske oppgaver og letter på den måten arbeidsbyrden for de ansatte. (Foto: Zalando)

Zalandos første fulfillment-senter i Norden

Zalando, Europas ledende mote- og livsstilsplattform på nett, og Zalandos partner Ingram Micro innvier i dag offisielt det nye fulfillment-senteret i Brunna utenfor Stockholm.

Publisert

Det nye nordiske fulfillment-senteret er utstyrt med den mest avanserte automasjonsteknologien Zalando har i porteføljen. Og med den strategiske geografiske beliggenheten vil varehuset gjøre det mulig å halvere ledetidene for nordiske kunder.

Tilpasser seg sømløst

Jan Bartels 
Jan Bartels 

Med nye automasjonsløsninger vil Zalando øke effektiviteten for å oppfylle satte vekstmål samt utfylle og støtte opp under det manuelle arbeidet som gjøres av ansatte. Automasjonen i det nordiske varehuset er konsentrert rundt utgående prosesser, som er det som gir flest fordeler til kundene. Automasjonssystemet tilpasser seg sømløst etter varierende beholdningsprofiler, mønstre i etterspørselen, og topper, slik at effektiviteten øker og ergonomien blir bedre for de ansatte.

50 autonome mobile GreyOrange Butler-roboter, som bruker goods-to-person-teknologi, utfyller det manuelle arbeidet. (Foto: Zalando)
50 autonome mobile GreyOrange Butler-roboter, som bruker goods-to-person-teknologi, utfyller det manuelle arbeidet. (Foto: Zalando)

Automasjonsteknologi letter arbeidsbyrden

– I Zalando tror vi på banebrytende automasjonsløsninger paret med engasjerte ansatte med lidenskap for jobben. Vi bruker automasjonsteknologi for å lette arbeidsbyrden for våre ansatte, gjennom å la teknologien utføre monotone og ikke-ergonomiske oppgaver. Samtidig øker vi effektiviteten. Gjennom bedre og raskere varehusoperasjoner kan vi behandle ordrer enda raskere, og kundene våre vil ha fordel av kortere leveringstider, sier Jan Bartels, visedirektør for Zalandos Customer Fulfillment and Logistics-avdeling.

Kenneth Melchior
Kenneth Melchior

Ideell beliggenhet

Det nordiske varehuset utenfor Stockholm er ca. 30 000 kvadratmeter stort, noe som tilsvarer omtrent tre fotballbaner. Beliggenheten nær Stockholm ble hovedsakelig valgt på grunn av den avanserte infrastrukturen og den strategiske plasseringen, som er ideell for betjening av nordiske kunder. Videre har beliggenheten fullt potensial når det gjelder neste dag-levering av varer til de nordiske hovedstedene og samme dag-levering i Stockholm.

Sterkest vekst i Norden

– De nordiske landene er det markedet som har vokst raskest for Zalando, og vi ønsker å økeveksten ytterligere, både når det gjelder omsetning og antall kunder. For å lykkes med dette må vi komme tettere innpå nordiske forbrukere. Å få kortet ned på ledetidene gjennom å åpne et satellittvarehus i Sverige og å tilby et solid nordisk sortiment er avgjørende faktorer på veien videre, sier Kenneth Melchior, Nord-Europa-direktør for Zalando.

Verdensledende

– Ingram Micro er verdensledende innen logistikk-, handelsmulighet- og device lifecycle-tjenester, og stolt av samarbeidet med Zalando, en av Europas ledende aktør innen e-handel. Det er en glede for oss å få være med på det som med sannsynlighet kommer til åbli et av de største logistikkoppdragene i Norden. Å få være med på å bygge opp en stororganisasjon med en sterk kultur og rundt 500 ansatte med mange ulike nasjonaliteter er lærerikt og spennende, sier Joakim Samuelsson, nordisk direktør for Ingram Micros Commerce & Lifecycle Services-avdeling.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS