Nå begynner innspurten i julehandelen

Det ble handlet mer på kjøpesentrene i uke 50 enn i samme uke i fjor. Men den største handledagen før jul er i dag, 22. desember.

Publisert

Det viser Kvarud Analyses julehandelsindeks, som er basert på tall fra 200 kjøpesentre landet rundt. I uke 50 (11.- 17. desember) hadde kjøpesentrene gode omsetningstall, med en økning på 0,9 prosent sammenlignet med i samme uke i fjor.

Som uken før, er det butikker innen kategorien hus og hjem som har hatt den største økningen.

– Det kan tyde på at det er populært med gaver til hjemmet og elektrovarer denne julen. De siste fem ukene, har disse butikkene hatt en økning på 4,2 prosent fra fjoråret, sier Bror William Stende, direktør for Virke faghandel.

Starten på julehandelen har også vært god for spesialbutikkene, altså blant annet sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende.

– Disse butikkene sto for 27 % av omsetningen på kjøpesentrene i uke 50. Det viser at julehandelen har skutt fart den siste uken, slår Stende fast.

Mange venter til siste liten

Det er likevel nåværende uke, uke 51, som er den største handleuken i desember, mye fordi vi skal kjøpe inn julematen denne uken. Særlig i dag, 22. desember, er en viktig dag for handelsstanden.

Virke anslår at det i dag vil handles for 3,5 milliarder kroner, omtrent som på Black Friday.

– Det er nok en del som venter til siste liten med de aller siste gavene, så uken før jul blir en travel dag for butikkene. Men husk at butikkene er stengt på julaften i år, så ikke vent alt for lenge, anmoder Stende.

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS