Illustrasjonsfoto: Vipps

Vipps åpner for unge under 15

På drøye tre år har Vipps blitt allemannseie og mange foreldre ventet utålmodig på å kunne vippse til egne barn. Nå åpnes Vipps for unge under 15, med foreldrestyrt tilgang og kontroll.

Publisert

− Vi har jobbet lenge med å lage en versjon som passer barn og unge under 15, fordi dette er noe av det vi har fått aller mest henvendelser om helt fra Vipps ble lansert, sier Elisabeth Barrie, ansvarlig for produktutvikling i Vipps.

Forenklet versjon

Tjenesten er en forenklet versjon av Vipps, med foreldrestyrt tilgang. Det betyr at det er foreldrene som må godkjenne i sin app at barna kan sette i gang med vippsingen. Oppsettet gjøres i fellesskap, og mamma eller pappa har muligheten til å selv bestemme om og når barna får lov til å be om, motta eller sende penger.

Ny funksjonalitet kommer gradvis

Første versjon kommer først med vennebetaling, akkurat som Vipps gjorde da tjenesten ble lansert for over tre år siden. Fremover kommer ny funksjonalitet og flere muligheter i Vipps også for de de unge. En av de viktigste tilbakemeldingene er at foreldrene ønsker at barna skal ha mulighet til å betale for pølse på fotballcup og vaffel på loppemarkedet, og at det skjer i trygge rammer med Vipps.

Helt foreldrestyrt

− Vi fikk tidlig innspill fra foreldre om at de selv ønsket å bestemme når barna fikk tilgang til Vipps, og vi mener også at foreldrene selv har det beste utgangspunktet for å vurdere dette og i hvilke rammer. Derfor er appen helt foreldrestyrt, både registrering og bruk, sier Elisabeth Barrie.

Inne i sin Vipps har foreldrene mulighet til å slå av og på tilganger for barna, og for eksempel bare la dem ha mulighet til å Vippse venner og familie i visse tidsperioder. Gjennom nettbanken har de full oversikt over transaksjonene og meldingene som følger med en overføring. Brukere under 15 år har ikke mulighet til å chatte med hverandre, og er du over 15 år er det heller ikke mulig å sende meldinger til de som er yngre.

For både Android og iPhone

Vipps for de under 15 år kommer for både Android og iPhone.

(Pressemelding)

Dette trenger unge under 15 år for å komme i gang

  • Norsk personnummer eller d-nummer 
  • En norsk bankkonto i barnets navn, hos en bank som har koblet sine konti til Vipps. På vipps.no er det en oversikt over hvilke banker som tilbyr Vipps for de under 15 år.
  • Et norsk mobiltelefonnummer 
  • Begge foreldre må være Vippsere. 
  • En forelder eller verge godkjenner i Vipps, hvis to foreldre eller verger informeres den andre. Det er foreldre som får vilkårsendringer i sin Vipps, barnet skal ikke måtte godkjenne.
Powered by Labrador CMS