Ill. foto: Colourbox

Biltema gir 80 millioner til kreftforskning

Veldedighetsfondet Biltema Foundation donerer over 80 millioner kroner til kreftforskning.

Publisert

I fjor fikk mer enn 17 millioner mennesker på verdensbasis påvist kreft, og 9,6 millioner kreftpasienter døde. Det viser tall fra organisasjonen Cancer Research, som også antar at det på verdensbasis vil være over 27,5 millioner nye krefttilfeller i året i 2040.

Denne utviklingen må stoppes, mener Biltema Foundation. De har derfor bidratt med over 80 millioner til å støtte kreftforskning på kreftsenteret AGORA i Lausanne i Sveits.

Biltema Foundation er blant de største bidragsytere til senteret, og ifølge fondet er AGORA’s forskning en viktig brikke i den samlede kamp mot kreft. Kreftsenteret har som mål å øke sammenhengen mellom grunnforskning og pasientpleie i praksis, samt utvikle metoder for å helbrede kreft.

– Bidraget fra Biltema Foundation ga AGORA-prosjektet en internasjonal dimensjon som muliggjorde et samarbeid mellom dyktige forskere og klinikere, så de kunne oppnå originale og gode resultater til fordel for pasientene, sier professor Francis-Luc Perret, direktør i ISREC Fonden og medlem av komitéen for AGORA-prosjektet.

Donasjonen til kreftforskning er et av flere prosjekter Biltema Foundation støtter. Totalt satser Biltema Foundation over 700 millioner kroner på ulike samfunnsutviklingsprosjekter i Norden, men også i utviklingsland over hele verden.

Biltema Foundation er stiftet av Biltemas grunnleggerfamilie.

Powered by Labrador CMS