AVTALE: Fra venstre: Göran Westerberg (adm. dir. i Rusta), Olav Thon og Bengt-Olov Forssell (eier og Styreleder for Rusta). Foto: Rusta
AVTALE: Fra venstre: Göran Westerberg (adm. dir. i Rusta), Olav Thon og Bengt-Olov Forssell (eier og Styreleder for Rusta). Foto: Rusta

Thon ruster opp i Norge

Svenske Rusta etablerer seg i Norge. Olav Thon Gruppen har signert en avtale med den svenske varehuskjeden som forhandler hjem- og fritidsprodukter. I første omgang starter utbyggingen i Norge med Strømmen, Åsane og Kristiansand.

Publisert

Nylig var Olav Thon gjest hos Rusta AB på deres hovedkontor. Der ble en avtale om oppbyggingen av Rusta-varehus i Norge inngått. Etter møtet hadde Thon følgende å si, ifølge en pressemelding:

– Det var et hyggelig møte, og vi gleder oss til etableringen av Rusta i Norge. Fra før har jeg hjulpet mange store svensker kjeder til Norge, som for eksempel H&M og Clas Ohlson. Vi er glade for at det nå er Rusta sin tur. Selv er jeg velkjent med Rusta og er ofte på deres varehus når jeg er på grensehandel, sier Olav Thon, gründer og eier av Olav Thon Gruppen.

De nærmeste årene vil Rusta fortsette sin svenske ekspansjon, fra dagens 71 varehus til om lag 100 i antallet.

Parallelt med dette står altså Norge for tur, som første land selskapet ekspanderer til utover hjemlandet.

I første omgang starter Rusta med varehus på Strømmen, Åsane og ved Sørlandssenteret i Kristiansand.

Ifølge planen vil dørene til varehusene på Strømmen og Åsane åpnes i oktober 2014, mens varehuset i Kristiansand åpner måneden etter.

Olav Thon Gruppen har 450 eiendommer. 82 av disse er kjøpesentre. I Sverige har Thon etablert handelssentrum i Nordby, Charlottenberg og Töckfors, hvor mange nordmenn allerede er kunder hos Rusta-varehus.

Powered by Labrador CMS