Teknikmagainets konseptbutikk på Tveita. Foto: Teknikmagasinet
Teknikmagainets konseptbutikk på Tveita. Foto: Teknikmagasinet

Teknikmagasinet ser offensivt framover etter sanering av gjeld

I dag er Teknikmagasinet friskmeldt etter å ha blitt enige med sine kreditorer og fått ny eier.

Publisert

I nøyaktig ett år var kjeden under "rekonstruktion", som det heter på svensk. Nå ser kjeden framover. I følge market.se lover Teknikmagasinets VD Catherine Sahlgren bedre beliggenhet, morsommere butikker og mer service.

Vekstplaner

Kjeden har 134 butikker i Sverige, Norge og Finland. De er offensive og har planer om flere butikker i alle tre landene, og kikker på mulige lokaliseringer. Spesielt vurderer de butikker i tilknytning til t-banestasjoner og flyplasser, sier Sahlgren til market.se.

Catherine Sahlgren er VD i Teknikmagasinet og er offensiv etter at gjeld er sanert og kjeden har fått ny eier.
Catherine Sahlgren er VD i Teknikmagasinet og er offensiv etter at gjeld er sanert og kjeden har fått ny eier.

Omsetningen falt fra 819 millioner SEK i 2015/16 til 799 millioner i 2016/17. Driftsresultatet ble på 51 millioner SEK i minus. Det siste året har kjeden kuttet kostnader, både på butikknivå og sentralt. Samtidig har de satset på omnikanal, ny innredning og utvikling av de ansatte.

Teknikmagasinet fikk problemer med dårlig likviditet i fjor sommer, grunnet høy gjeld og et kostbart sentrallager hvor det var problemer med distribusjon av varer ut til butikkene.

Ny, langsiktig eier

Finansmannen Peter Gyllenhammar er den nye eieren etter å ha kjøpt kjeden av risikokapitalselskapet Segulah, melder Veckans Affärer. Segulah kjøpte kjeden for 600 millioner i 2015. Kjøpesummen nå er ikke kjent, men ligger etter all sannsynlighet langt lavere.

I en pressemelding sier den nye eieren Peter Gyllenhammar at han ser muligheter i butikkhandel.

– Vi har en lang tidshorisont for vårt eierskap, vi finansierer med egenkapital og har ingen definert exit-strategi. Vi ser nye forretningsmuligheter for utvikling i detaljhandelen med kjøpet av Teknikmagasinet.

Powered by Labrador CMS