Teppefliser har den fordelen at de kan brukes for budskap. I tillegg er det å skifte dem.
Teppefliser har den fordelen at de kan brukes for budskap. I tillegg er det å skifte dem.

Teppefliser godt egnet for budskap – lett å skifte

Teppefliser egner seg godt til merking. Budskapet på flisene kan være å vise en retning eller markere en grense i en butikk.

Publisert

– De fleste i retail velger å gi en påminnelse om å holde avstand og å vaske hendene. Som regel rett innenfor inngangen, i gangsoner og foran kassa, sier Thomas Aar, salgsleder/KAM i Tarkett.

Desso teppefliser produseres ut fra maler på fabrikken. Kunden velger så farger for bakgrunn og kontrast.

Aar forteller at de har mange ordrer inne på fliser med budskap.

Butikkjedene erkjente fra i sommer at Covid-19 vil påvirke oss en god stund framover. Kontorer og offentlige miljøer viser større interesse.

Lett å skifte

Teppeflisa som skal erstattes, er kun festet med fikseringslim og fjernes derfor enkelt. Så felles den nye flisa med symboler ned.

– Det er så enkelt at butikkene kan gjøre det selv, sier Thomas Aar.

– Den største fordelen med teppefliser sammenlignet med andre typer gulv, er at man får en bedre akustisk løsning og atmosfære i butikken. I tillegg er det enkelt å skifte ut slitte eller skadde partier. Man må ikke bytte ut hele eller store deler av gulvet. Man slipper å måtte stenge butikken når gulv skal byttes, forklarer Aar.

I dagligvare er keramiske fliser derimot fortsatt utbredt, og i store varehus brukes ofte epoxy.

– For slike gulv er det komplisert å felle inn budskap i gulvet, sier Thomas Aar.

FloorCraft

Tarkett tilbyr FloorCraft, noe som innebærer at gulvet lages etter spesifikasjoner fra kunden. Det er mulig å skreddersy gulvdesign med for eksempel logo, mønster eller andre effekter.

Når designet er godkjent, digitaliseres mønsteret, og sendes til sonisk utskjæring med ultralyd. Tarkett leverer designet sammensatt slik at det ikke kreves en gulvlegger med spesifikke kunnskaper for å installere.

FloorCraft i fem steg

1. Design

Man kan velge en egen logo eller mønster, eventuelt et mønsterdesign fra Tarketts katalog.

2. Layout

Med digitale verktøy tar Tarketts designteam frem en leggeplan. Dermed får man en bedre oppfatning av hvordan sluttresultatet kommer til å se ut.

3. Kutting

En sonisk skjæremaskin kutter det planlagte designet ut fra valgt gulvmateriale med høy presisjon.

4. Formontering

Tarketts team monterer bitene sammen til paneler som er enkle å installere. Klar tape festes på overflaten for å holde bitene på plass under installasjon. Tapen fjernes når limet har festet seg.

5. Installering

Det nye gulvdesignet er klart til å bli installert.

Powered by Labrador CMS