Med sykkelskap kan trafikken av syklister til kjøpesentre få en boost, ifølge Bikely.
Med sykkelskap kan trafikken av syklister til kjøpesentre få en boost, ifølge Bikely.

Sykkelskap utplassert på seks kjøpesentre i Oslo

- Vi skal gjøre det enklere for syklister, og da må Bikely utplassere der de ferdes, sier daglig leder Hallvar Bergh i Bikely.

Sentrene som har fått sykkelskap i Oslo-området er Lambertseter Senter, Manglerud Senter, Linderud Senter, Tveita Senter, Amfi Ullevål og Kolbotn Torg.

Med seg på laget har Bikely kjøpesenterselskapene Citycon, Amfi og Obos som tilbyr kundene en tryggere sykkelparkering i høst, og etterlever Virkekonferansens store satsning på omstilling og bærekraft.

Bikely skal tilby syklister trygg og smart sykkelparkering. Med appen kan syklister booke og parkere sykkelen trygt i et dedikert sykkelskap.

Med den sterke økningen i andelen elsyklister, mener Bikely at de faktisk kan bidra til å øke kundegrunnlaget. Oslo blir første by hvor løsningen blir tilgjengelig for folk flest.

– Vi får mange tilbakemeldinger fra syklister som helst vil parkere i et Bikely-skap. Det er fantastisk med en felles utrulling til seks nye lokasjoner i Oslo og på Kolbotn slik at langt flere kan velge sykkel når de handler, sier Bergh.

Kirandip Kaur i Obos Eiendom har sørget for at tre kjøpesentre får utplassert løsningen i høst. Motivasjonen er å tilrettelegge for at flere syklister besøker senteret.

- Kundene våre etterspør trygg sykkelparkering, og da må vi levere, sier Kaur.

Bikely var tilstede på Handelskonferansen.
Bikely var tilstede på Handelskonferansen.

Bærekraft og omstilling

Takket være de store kjøpesenteraktørene og parkeringsselskapene er Bikely nå tilgjengelig for de mange syklistene i Oslo. I andre norske byer har både private aktører og det offentlige stått for tilbudet. Siden fjorårets lansering har Bikely etablert seg i tjue norske kommuner og flere kjøpesentra tilbyr sykkelskap til kundene. Over 10.000 har lastet ned appen.

– Vi ser at flere aktører ønsker å tilrettelegge for at flere kommer seg til og fra på en miljøvennlig måte, sier markedssjef Ellen Loxley.

Høstens storslåtte satsning i Oslo vil raskt gi en indikasjon på om trygg sykkelparkering blir like populært i Oslo som i Bergen, Trondheim og Tromsø. To lokasjoner blir snart til åtte, og da treffer man svært mange flere syklister. I takt med at elsykkelandelen øker, så øker også problemet med sykkeltyveri. I Oslo har én av to erfart sykkeltyveri, og omtrent like mange velger bort sykkelen av samme grunn.

Satsningen er ment å gi et boost i sykkelbruken til og fra kjøpesentere.

Powered by Labrador CMS