(Illustrasjonsfoto: yayimages.com)
(Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Sukkeravgiften trakk matprisene opp

Tall fra SSB viser at matprisene økte med 2,6 prosent fra desember 2017 til januar 2018. Prisøkningen på sjokolade og brus var betydelig.

Publisert

Som følge av budsjettforliket på Stortinget, økte avgiften på sjokolade- og sukkervarer med opptil 83 prosent, og avgiften på drikkevarer økte med over 40 prosent.

– Det er en helt vanlig sesongjustering at matprisene i januar øker noe. Desember er en typisk tilbudsmåned, og det er derfor å forvente at matprisene normaliserer seg i januar, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. (Foto: Virke)
Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. (Foto: Virke)

– Den dramatiske økningen i avgifter på sjokolade og brus førte imidlertid til at økningen i matprisene er større enn vanlig på denne tiden av året, sier hun.

Selv før avgiftsøkningen, så vi en betydelig økning i nordmenns grensehandel, som koster Norge arbeidsplasser, skatteinntekter og verdiskapning.

– Avgiftsøkningene kom på tross av at norsk dagligvarebransje arbeider hardt og systematisk for å begrense nordmenns inntak av usunne produkter, sier Størksen.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS