Olav Thon feiret 93-årsdagen på Strømmen

Jubilanten startet dagen med å klippe snoren på Europris’ nye butikk på Strømmen Storsenter før han tok første spadetak på den nye ”Thon-banen” på Strømmen Stadion.

Publisert

Strømmen Storsenter har et stadig fokus på å utvikle senteret ved å tilby kundene et variert utvalg av butikker. Sist ut i rekken er den nye Europris-butikken som åpnet onsdag 29. juni – en dag som også er Olav Thons bursdag. Den uvanlig aktive 93-åringen tok turen til senteret for å klippe snoren da den nye butikken skulle åpnes. Allerede før senteret åpnet ble Thon hedret av hundrevis av ansatte på Strømmen Storsenter.

– Vi er veldig glade for at Olav Thon ville være med på denne feiringen sammen med oss. Å få Europris på plass på senteret er et viktig tilskudd til butikkmangfoldet, og det er et konsept som er veldig etterspurt, sier senterdirektør Per Kristian Trøen.

Thon ble, som seg hør og bør for en jubilant, møtt med både kake, bursdagssang og gave – før han gjennomførte den offisielle åpningen av butikken slik at kundene som sto i kø for å sikre seg ekstra billige varer kunne slippe inn. 93-åringen hadde med seg sin samboer Sissel Berdal Haga under feiringen, og de to fikk også en omvisning på Strømmen Storsenters nyåpnede italienske restaurant Il Padrino – et lokalt møtested som imponerte samboerparet.

Sosialt engasjement

Etter åpningen av Europris på Strømmen Storsenter fortsatte feiringen noen hundre meter unna på Strømmen Stadion. Her ble det nylig klart at Olav Thon-stiftelsen bidrar med én million kroner for at klubben kan anlegge en ny kunstgressbane.

I dag har klubben én stor kunstgressbane på området hvor det spilles rundt 400 kamper årlig. Det gir de yngre spillerne i klubben en vanskelig treningssituasjon, men med en ny kunstgressbane på plass vil mange av disse problemene løse seg.

– Vi er veldig takknemlige overfor Olav Thon-stiftelsen som gjør at vi endelig kan realisere denne drømmen. Dette betyr at vi får et mye bedre fokus på utvikling i klubben samtidig som det blir en bane som lokalmiljøet kan bruke til daglig, sa daglig leder for Strømmen IF, Morten Teigen, under besøket fra Olav Thon.

Etter nok en bursdagssang, denne gangen fremført av rundt 150 barn på fotballskole, var det klart for at Olav Thon endelig kunne ta det symbolske første spadetaket på den nye kunstgressbanen. Planen er at banen skal stå klar til høsten, og allerede fra første stund vil den bli tatt i bruk til aktiv talentutvikling på Strømmen.

Olav Thon-stiftelsen deler hvert år ut mellom 50 og 100 millioner kroner til flere samfunnsnyttige formål. Hovedvekten av prisutdelingene dreier seg rundt vitenskap, men også andre prosjekter, som dette på Strømmen, kan bli støttet av stiftelsen.

Strømmen Storsenter var Olav Thons første kjøpesenter, og er i dag Norges største.

Senteret ble i 2015 kåret til "Årets kjøpesenter i Norge» og ble i juni 2016 tildelt prisen «Årets Romeriksbedrift».

Senteret har i dag 200 butikker, mer enn 2000 ansatte og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS