Finalist to, Strømmen Storsenter:

Den nye senterledelsen er tilbake i støpeskjeen. Markedssjef Jannicke Bergmann, teknisk sjef Ole Herredsvela, senterdirektør Per Kristian Trøen og eiendomssjef for Thon eiendom, Fredrik Hauerberg Kværner.
Den nye senterledelsen er tilbake i støpeskjeen. Markedssjef Jannicke Bergmann, teknisk sjef Ole Herredsvela, senterdirektør Per Kristian Trøen og eiendomssjef for Thon eiendom, Fredrik Hauerberg Kværner.

Urbant senter som ønsker å følge med i tiden

Strømmen Storsenter er valgt ut som en av tre finalister til den gjeve prisen Årets kjøpesenter. De skal konkurrere om seieren med Lagunen og Galleriet i Bergen.

Publisert

Prisen skal deles ut på årets Kjøpesenterkonferanse som avholdes på Gardermoen 15. og 16. mars. En jury har gått gjennom en stor mengde søknader fra kjøpesentre fra hele Norge og nåløyet har vært trangt. Vinneren av prisen i fjor var CC Vest.

Senterdirektør ved Strømmen Storsenter, Per Kristian Trøen synes det er stort å være blant finalistene. – Det er vanskelig å si hvorfor vi er en av finalistene og akkurat hva juryen har lagt vekt på, men vi har et stort utvalg av butikker og serveringssteder. Vi har meget stort fokus på kostnadseffektiv drift, noe som har medført reduserte felleskostnader for butikkene, sier Trøen. Dette til tross for dagens vanskelige, økonomiske situasjon. Senterledelsen liker ikke å kalle det for strømkrise, men kaller det heller for en kostnadskrise.

Bilde av et blide med Olav Thon som sitter i en stor støpeskje for metall.
Gammel bilde av Olav Thon i støpeskjea, da senteret ble åpnet i 1985.
Eiendomssjef for Thon eiendom Fredrik Hauerberg Kværner, senterdirektør Per Kristian Trøen,  markedssjef Jannicke Bergmann og teknisk sjef Ole Herredsvela i den gamle støpeskjeen på Strømmen Storsenter.
Ringen er sluttet: Fredrik Hauerberg Kværner, Per Kristian Trøen, Jannicke Bergmann og Ole Herredsvela i den samme støpeskjeen Olav Thon inntok i 85.

– Aldri har det vært så mange gode kandidater på startstreken som i år. Aldri har det vært tettere om å bli en av de tre finalistene. Juryen har jobbet knallhardt og brukt alle hjelpemidler de har gjennom 23 kriterier og vekting av disse, samt etterlatt inntrykk fra besøket. De trengte i tillegg ett ekstra møte, skriver prosjektleder for Kjøpesenterkonferansen, Tomas Oberg i en mail til finalistene.

Han mener at finalistene kan være stolte som klarte å komme gjennom det nåløyet med så mange gode kandidater.

Strømmen Storsenter har i en periode vært gjennom en stor oppussing av bygningsmassen, særlig den eldste delen av lokalene har fått et løft. Det hele ligger i et gammelt industribygg og nå er deler av de gamle stålkonstruksjonene i taket blant annet hentet fram. De har hatt et ønske om å få tilbake det originale. Nå er på en måte ringen sluttet og den gamle verkstedhallen har kommet fram i lyset igjen.

– Senteret er et moderne og urbant senter og står ikke tilbake for sentre rundt om i Europa. Går du på Strømmen Storsenter kan opplevelsen være akkurat som om du skulle ha vært i London eller et annet sted i utlandet, sier senterdirektøren.

Miljøvennlig oppussing

– Oppussingen har vært veldig miljøvennlig og vi har en gjenvinningsrad på 97 %, kan eiendomssjef for Thon eiendom, Fredrik Hauerberg Kværner, fortelle.

– Alle sentre som var med i diskusjonen var gode. Når vi satte tall på kandidatenes prestasjoner i 2022 var det mindre enn ti poeng fra topp til «bunn» på en skala fra 0 til 100, sier juryleder Bjørn H. Nygaard. – Som alltid vurderer vi alt fra butikkmiks til søppelhåndtering.

Kunderekord

I 2022 oppnådde Strømmen Storsenter en All time high- med 6,8 mill besøkende.

– Den store økningen skyldes mer konsentrert markedsføring, noe som har medført en markedsandel på over 50% i kjøpesentersalgsandel på Nedre Romerike, sier Trøen.

De har hatt en økning i besøkende med 1 million personer, dette har igjen økt omsetningen med nesten 400 millioner til 3,728 mrd. i 2022.

Trøen tror at en del av besøksøkningen skyldes oppussingen og at kundene har vært nysgjerrige på å se forandringen på senteret. – Utsagnet «Det er FOLKA som gjør Strømmen til Strømmen», har fått stor effekt i 2022, sier Trøen.

Det er ikke første gang Strømmen Storsenter har deltatt i konkurransen om å bli kåret til Årets Kjøpesenter i Norge, to ganger før, i 2000 og i 2015 stakk de også av med prisen, og i 2016 ble de kåret til Årets Romeriksbedrift blant hele næringslivet på Romerike og hovedflyplassregionen.

Strømmen Storsenter er Norges nest største kjøpesenter i omsetning og landets største i antall butikker, etter en rekke utvidelser består kjøpesenteret i 2022 av 195 butikker, spisesteder og servicefunksjoner, fordelt på 70 000 kvadratmeter shoppingareal.

Strømmen Storsenter.
Strømmen Storsenter.

Norges første storsenter

Kjøpesenteret er et regionalt familiesenter, lokalisert på Strømmen, ved Lillestrøm. Storsenteret åpnet første gang som kjøpesenter i 1985 og var Olav Thons første store senter og Norges første, storsenter. Thon hadde den gang vært i Danmark og hentet inspirasjon fra kjøpesentre han hadde sett der.

Senteret har i dag ca. 2.000 ansatte fra over 60 forskjellige nasjoner.

Olav Thon Gruppen har også under utvikling det tidligere industriområdet Strømmen Verksted vis-a-vis storsenteret. Her er det allerede flere hundre leiligheter og i tillegg planlegges et svømme- og badeanlegg, eget helsehus, samt ulike nærings- og kulturaktiviteter.

– Nå blir det spennende å se hvem som vinner. Driften av et kjøpesenter er et samspill. Det er lagarbeid mellom ansatte og hele serviceapparatet, så denne finalist-nominasjonen er det mange som er ansvarlig for. Teamwork funker. Jeg er stolt av alle mine kollegaer i hele Strømmen Storsenter, avslutter senterdirektøren.

Powered by Labrador CMS