Legger ned motehus.no – fokuserer i stedet på strikkemekka.no

Netthandelsgründer Eirik Fuglestad legger ned "sin første store kjærlighet", nemlig motehus.no. Suksessen Strikkemekka ekspanderer og krever mer fokus.

Publisert

– Jeg har nå besluttet at min baby og min første store kjærlighet motehus.no skal avvikles, skriver Erik Fuglestad på LinkedIn.

Han forteller at de ikke har satset skikkelig på denne nettbutikken siden 2017. Fugleststad etablerte tshirtdesign.no i 2006, som året etter skiftet navn til motehus.no.

– Vi har solgt klær og fashion relaterte produkter og har totalt hatt over 575.000 ordre og solgt for over 300 MNOK. Motehus.no har gitt meg vanvittig mange gleder og mange bekymringer, men mest av alt har det vært en enorm læring. Fra å starte på gutterommet med 40.000 kr (studielån) og frem til i dag hvor konsernet omsetter for ca 250 MNOK pr år, skriver Fuglestad.

Målet i 2006 var å selge 10 t-shirts i måneden. Han var hele tiden vært avhengig av å tjene pengene før de kunne ta neste steg.

– Det har vært utrolig mye læring i dette. Mye av kjøpmann-mentaliteten har blitt skapt av dette. Ærlighet og redelighet har og er viktige verdier hos meg. De siste årene har fashion-segmentet vært et vanvittig tøft marked og preget av sterk internasjonal konkurranse, sier Fuglestad.

Vendepunkt i 2017

2017 ble vendepunktet i Fuglestads netthandelskarriere. Da ble strikkemekka.no etablert.

– Erfaringene vi har lært oss med over 15 år i netthandelsbransjen har vært gull verdt for nettbutikkene vi i dag drifter! Nå velger vi å gå all in i vår satsing på Strikkemekka, designhandel og våre logistikkselskaper, skriver Fuglestad.

Strikkemekka har en satsing utenfor Norge som krever at fokuset blir rettet dit istedenfor innenfor fashion som har vært en nedprioritert del av driften i mange år.

Ingen oppsigelser

Motehus.no har de siste årene stått for mindre enn 5% av omsetningen. Det er ingen som blir skadelidende i nedleggelsen av nettbutikken.

Framover vil de selge ut varelageret, og alle ansatte blir med videre.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke alle samarbeidspartnere og leverandører. De fleste vil jo være med oss videre, men til dere andre: Tusen takk for dere har gjort hverdagen min så spennende og gøy! Tiden sammen med motehus.no har vært den mest lærerike tiden jeg har hatt og jeg er evig takknemlig for at jeg som ung tok muligheten og satset på en ide ingen hadde tro på. Nå gleder jeg masse til å “gønne” på videre, avslutter Fuglestad.

Powered by Labrador CMS