Hanne Kjærnes tror 2019 blir året hvor de fleste nordmenn tar denne tæpping i bruk i bruk. (Foto: Vipps AS)

Mer kontaktløs betaling enn i hele 2018

Tall fra Nets og Vipps AS viser at det i mai ble utført 170,2 millioner kortkjøp, en vekst på 2,2 prosent i forhold til mai 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 56,3 milliarder kroner, en økning på 0,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Publisert

Statistikken viser at mai er den måneden til nå i år med mest kortbruk. Til sammenligning var det i fjor kun tre måneder hvor kortene ble benyttet mer enn 170 millioner ganger.

16. mai toppet

– 16. mai var den dagen til nå i år med mest kortbruk. Bare i løpet av denne dagen ble betalingskortene benyttet 8,95 millioner ganger, og det ble handlet for 3,3 milliarder kroner. Kun under Black Friday i fjor er kortene benyttet flittigere, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.
Bankkort med BankAxept ble i mai benyttet 142,5 millioner ganger. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for nesten 44,2 milliarder kroner.
I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Flere enn i hele fjor

I mai tæppet nordmenn 14,4 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 23,1 prosent sammenlignet med april 2019. Det ble tæppet for nesten 2,7 milliarder kroner. Andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp økte fra 8,8 prosent til 10,1 prosent.
– Det var allerede ved utgangen av mai mer bruk av kontaktløs betaling enn i hele 2018. Hittil i 2019 har det blitt tæppet mer enn 54 millioner ganger med BankAxept-kort. Vi mener dette er tydelig tegn på at stadig flere ser fordelene ved å tæppe med kortet, og tror 2019 blir året hvor de fleste nordmenn tar denne metoden i bruk, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.
Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når kunden må taste PIN-kode. Det kan alltid tæppes med BankAxept-kort uavhengig av beløp. For beløp over 400 kroner, og ved jevne mellomrom må PIN-koden tastes.

Powered by Labrador CMS