Illustrasjonsfoto: BankAxept
Illustrasjonsfoto: BankAxept

Nesten kortrekord 16. mai

Tall fra Nets viser at bruken av betalingskort den 16. mai nådde nye høyder. — Kun under Black Friday er kortene benyttet like flittig som denne dagen, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Publisert

Totalt ble det denne dagen utført 8,95 millioner kortkjøp, en økning på 3,7 prosent sammenlignet med tilsvarende dag i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med betalingskortene for mer enn 3,3 milliarder kroner. Sammenlignet med 16. mai i fjor er dette en vekst på 3 prosent.
– Dette gjør årets 16. mai til den nest største kortdagen noensinne, kun under Black Friday i fjor er kortene benyttet flittigere. Da ble det utført nesten 9 millioner kortkjøp, sier Tjore.
I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort, opplyser Nets i en pressemelding.

Illustrasjonsfoto: Vipps
Illustrasjonsfoto: Vipps

Vipps-rekord 17. mai

17. mai ble det ny Vipps-rekord, med over en million transaksjoner i løpet av ett døgn. Til sammen har over 3,3 millioner nordmenn lastet ned Vipps, og appen ble flittig brukt på 17. mai, opplyser kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps til NTB lørdag.

Totalt nådde Vipps 1.069.770 transaksjoner på nasjonaldagen, en økning på om lag 49 prosent fra 17. mai i fjor, da tallet var 720.000.

Powered by Labrador CMS