Hanne Kjærnes: – Andelen kontaktløse betalinger øker og vil fortsette å øke. (Foto: VIPPS)
Hanne Kjærnes: – Andelen kontaktløse betalinger øker og vil fortsette å øke. (Foto: VIPPS)

Kortbruken fortsetter å vokse

Tall fra Nets og Vipps AS viser at i januar ble det gjennomført 145,8 millioner kortkjøp, en vekst på 4,3 prosent i forhold til januar 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 46,3 milliarder kroner, en økning på 2,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Publisert

– Gjennomsnittsbeløpet i januar var på 317,7 kroner, og dette er første gang vi ser et snittbeløp på under 320 kroner. Dette kan tyde på at stadig flere kutter ut kontanter og i større grad benytter betalingskortene også til flere småkjøp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

BankAxept 123 millioner ganger

Bankkort med BankAxept ble i januar benyttet 123 millioner ganger, noe som er 2,3 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for 36,8 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Kontaktløse betalinger øker

Bruken av kontaktløse betalinger fortsetter å øke. I januar tæppet nordmenn nesten 8,2 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 2,1 prosent sammenlignet med desember 2018.
– Ser vi på andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp, så har denne andelen økt fra 5,4 prosent i desember til 6,7 prosent i januar. Dette skyldes at det er stadig flere kontaktløse kort ute blant forbrukere, samtidig som flere utsalgssteder ser verdien ved å åpne for denne muligheten. Vi tror veksten vil ytterligere forsterke seg i løpet av året, noe som vil være til stor fordel for både butikkene og kundene siden det går mye raskere å betale kontaktløst, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS, som BankAxept er en del av.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS