UTVIKLINGEN: Omsetningsvolumet til detaljhandelen gikk ned. Illustrasjon: SSB
UTVIKLINGEN: Omsetningsvolumet til detaljhandelen gikk ned. Illustrasjon: SSB

Nedgang i detaljhandelen

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk ned med 0,4 prosent fra desember i fjor til januar i år, viser sesongjusterte tall. Dette skjer etter en nedgang på 1,0 prosent fra november til desember.

Publisert

Den langsiktige trenden i detaljomsetningsindeksen har vist en forholdsvis jevn stigning siden høsten 2016, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en melding.

Flere bransjer hadde nedgang i omsetningsvolumet fra desember 2017 til januar 2018. Salget i dagligvare- og sportsbutikker bidro spesielt til denne nedgangen.

Netthandel og butikker med salg av elektronikk hadde derimot en økning i omsetningsvolumet fra desember i fjor til januar i år.

Virkedagskorrigerte tall viser at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 3,4 prosent i perioden november 2017 - januar 2018 sammenlignet med samme periode ett år tidligere.

(Kilde: SSB)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS