Spar Kjøp investerer for å forbedre sine kunders handleopplevelse, eliminere tapt salg og øke lagerets omløpshastighet.

Spar Kjøp investerer i omnikanal-prosessene

Spar Kjøp AS tar i bruk cloud-basert teknologi fra Blue Ridge Global for å understøtte sin Supply Chain Planning.

Publisert

Spar Kjøp har 580 ansatte, og virksomheten består av 24 store varehus i Norge – fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør – samt e-handel. De vurderte flere leverandører av supply chain planning-løsninger for å kunne forbedre sine kunders handleopplevelse, eliminere tapt salg og øke lagerets omløpshastighet. Spar Kjøp valgte Supply Chain Planning-teknologien fra Blue Ridge, med visshet om at partnerskapet vil håndtere disse utfordringene og forbedre organisasjonens effektivitet samt bidra til videre vekst og lønnsomhet for virksomheten. Det fremkommer av en pressemelding fra Inventory Investment AS som forhandler Blue Ridge-teknologien i Norge.

– Supply Chain Planning-ekspertisen til Inventory Investment og Blue Ridge kommer til å bidra til at vi bedre tilpasser vårt lager i butikk til hva kundene etterspør samtidig som optimaliserer vår totale lagerinvestering, herunder vårt sentrallager. Vi sikter mot i sum å tilfredsstille vår omnikanal etterspørsel med mindre behov for lager på tvers av hele forsyningskjeden, sier Idun Storm, driftsansvarlig i Spar Kjøp og ansvarlig for overgangen til Blue Ridge-teknologien.

– Slik jeg ser det, vil vår planleggingsevne gjennom Blue Ridge-teknologien utgjøre en sentral del av vår overbyggende strategi innrettet på å vitalisere og modernisere Spar Kjøp slik at vi kan takle fremtidens digitaliserte handelsplatform. Vi ser videre frem til et langsiktig samarbeid med Blue Ridge og deres lokale partner Inventory Investment AS, som har en ledende posisjon innen supply chain planning for detaljister og distributører, sier daglig leder Jeaneth Eide Knudsen.

Driftsansvarlig Idun Storm (t.v.) og daglig leder Jeaneth Eide Knudsen i Spar Kjøp har store forventninger til den nye Supply Chain-plattformen. Her prøver de to av julegenserne fra selskapet. Foto: Spar Kjøp

Supply chain-plattformen fra Blue Ridge er den mest presise måten retailere kan oppdage og planlegge for endringer i kundebehov før de inntreffer. Denne innsikten bidrar til å redusere kostnader, forbedre kundeopplevelsen og sikre produkttilgjengelighet uten at det skapes et kostbart overlager.

– Synlighet og kontroll på lager er avgjørende for en multikanals detaljist som Spar Kjøp, sier Jim Byrnes, toppsjef i Blue Ridge Global. “Spar Kjøps dedikerte team vil sammen med det meget erfarne kompetansemiljøet i Inventory Investment sørge for at våre løsninger bidrar til innovasjon i selskapets forretningsprosesser og dermed til selskapets vitalisering og langsiktige vekst.

Spar Kjøp ble etablert i Bergen i 1962 av Helge Eide Knudsen og hans kone Reidun. Det familieeide selskapet har utviklet seg fra å være et postordrefirma til i dag å ha 24 store varehus i tillegg til å satse tungt på e-handel. Selskapet har drøyt 580 ansatte, med hovedkontor og sentrallager på Kokstad utenfor Bergen. 

Powered by Labrador CMS