Frank Siim Sørensen
Frank Siim Sørensen

Ny toppsjef i Skoringen

Den ytterst erfarne detaljhandelsmannen Frank Siim Sørensen (51) er ansatt som adm. direktør for Shoe-d-vision, som er kjedesenter for den frivillige kjeden Skoringen med godt og vel 200 butikker i Norge og Danmark.

Publisert

Frank Siim Sørensen, som har tiltrådt, har de siste fem årene vært administrerende direktør i den danske detaljkjeden Inspiration, som ultimo 2017 fusjonerte med/ble solgt til Imerco. Her stod han for forandring av kjedens butikker fra å være tradisjonelle isenkrambutikken til moderne livsstilsforretninger. Det var snakk om en total helomvending, som til slutt resulterte i et attraktivt salg av virksomheten. Før dette stod han 16 år i spissen for dagligvarekjeden SuperBest, som han selv var med til å stifte, og som i 10 år var den raskest voksende detaljkjeden i Danmark.

Sterk bakgrunn

– Styret er svært fornøyde med å ha ansatt Frank Siim Sørensen. Han har en meget sterk bakgrunn i detaljhandelen på alle nivåer og har i mange år vist flotte resultater. Vi har også lagt vekt på at han kommer med stor erfaring fra både frivillige kjeder og kapitalkjeder, sier styreformann Niels Breining.

Frank Siim Sørensen beskrives som handlekraftig og svært kommersielt orientert. Han har stor erfaring med både butikkdrift, innkjøp, markedsføring, kostnadsstyring og ledelse. Han har selv i praksis prøvd seg på stort sett alle oppgaver innen detaljhandel, helt siden han som 20-åring ble landets yngste leder i Coop.

Familiens foretrukne skobutikk

Frank Siim Sørensen gleder seg til å bli kjent med en helt ny bransje og han ser frem til å stå i spissen for Skoringen. Han skal styrke og utvikle samarbeidet mellom kjedesenteret og de mange butikkene om å sikre produktenes og brandets fortsatte aktualitet i en tid hvor bransjeglidning og digitalisering vinner frem over alt.

– Det er samspillet mellom de mange nye digitale mulighetene, opplevelsene i butikkene og det helt riktige sortimentet som skal bidra til å sikre Skoringen sin ambisjon om å fortsatt være familiens foretrukne skobutikk. Jeg er veldig pasjonert når det gjelder kunder og kundeadferd, og jeg ser frem til å sette fokus på Skoringen sine kunder, sier Frank Siim Sørensen.

Han overtar jobben som adm. direktør etter Claus Thrane, som har valgt å innstille sin yrkesaktive karriere etter 16 år hos Shoe-d-vision.

Fakta: Frank Siim Sørensen

2018 - Adm. direktør, Shoe-d-vision Amba

2012-2017 Adm. direktør, Inspiration A/S

2012-2017 Medlem av direksjonen i 3C RETAIL

1999-2012 Adm. direktør, SuperBest Amba

1996-1999 Kjededirektør i SuperBest

Fakta: Shoe-d-vision

Shoe-d-vision er kjedesenter for de frivillige kjedene Skoringen og zjoos med godt og vel 200 butikker i Norge og Danmark. Til sammen omsetter butikkene for 1,5 mrd. kr. ekskl. moms, noe som svarer til ca. 2,8 mill. par sko.

Powered by Labrador CMS