Novus Academy har lyktes med å rekruttere jenter til kampsport
Novus Academy har lyktes med å rekruttere jenter til kampsport

Kampsport inn på kjøpesenteret – helse og trening er en trend

Kampsport er kommet inn på Metro Senter og styrker det eksisterende tilbudet innen helse og trening. Det nye treningstilbudet får lokaler i en etasje som tidligere har vært lager.

Lørdag 28. mai var det grandios åpning for kampsportklubben Novus Academy i Metro Senter på Lørenskog, i et 600 kvadratmeter stort lokale i 4. etasje som tidligere var lager for kjøpesenteret.

Novus Academy er glad for at SATS er på plass på Metro Senter.
Novus Academy er glad for at SATS er på plass på Metro Senter.

«Et sunt og godt miljø med trygge rammer»

Senterleder Christopher Castberg på Metro senter uttaler:

– Vi er veldig fornøyd med å få Novus Academy inn hos oss på Metro Senter. Dette styrker det allerede gode tilbudet innen helse og trening på senteret. Det er viktig for et stort kjøpesenter som Metro å endre seg i takt med samfunnet og de store trendene. Å øke tilbudet innen tjenester er noe vi har jobbet med over tid.

Nå har Metro Senter aktører som bowling, E-sport senter, massasje, et stort tradisjonelt treningssenter og nå altså et konsept innen kampsport. I tillegg kommer ulike helseaktører.

Mer synlig for folk

Med de nye nye lokalene på Metro håper Novus Academy å bli enda mer synlig for folk. At landets største treningssenter, Sats, er en annen leietaker i samme kjøpesenter, er en ubetinget fordel.

Ståle Nyang har selv i 20 år vært aktiv utøver av MMA.
Ståle Nyang har selv i 20 år vært aktiv utøver av MMA.

– Vi satser nå mer på barn og ungdom, og har løpende opptak til nybegynnerkurs. Vårt mål og vår visjon er å vokse oss større uten å vokse oss fra hverandre, ved å tilby kvalitetstrening på høyeste nivå. Vår grunnholdning er å skape et godt miljø og kameratskap, slik at de fleste forblir i klubben. Vi prøver å være en sosial gjeng og samles til forskjellige aktiviteter også utenfor trening, sier Ståle Nyang (45) som er en av gründerne og fremdeles i ledelsen av klubben.

– Altså ingen ulemper ved å holde til et kjøpesenter?

– Tvert imot; vi er jo ikke inne i en av senterets handlegater. Men besøkende vet at vi holder til i 4. etasje. En viktig fordel med å ha tilhold i kjøpesenteret, er betalingsfri parkering som på Lillestrøm, fremholder Nyang.

Mer enn boksing og bryting

Den nye leietakeren er veldig fornøyd med lokalet og de nye fasilitetene. , har stor tro på den nye lokaliseringen. Selv er han hovedinstruktør for grenen mixed martial arts (MMA), hvor han har vært utøver i over 20 år.

Kampsport er i dag mye mer enn boksing og bryting. Novus Academy ble offisielt stiftet i 2010 av styremedlemmer fra det som tidligere het Romerike Brasiliansk Jiu-jitsu, og var primært en BJJ-klubb med kun 30 medlemmer. I dag tilbyr senteret flere stilarter som MMA, Thaiboksing og SW. Medlemstallet har økt til rundt 300 og øker stadig.

– Vi har store forventninger til den nye lokaliseringen. Fra før driver vi i et lokale i Lillestrøm. Altså er det på Romerike vi enn så lenge opererer, sier Nyang.

– Blir ikke kampsport møtt med skepsis?

– Vi opplever at det i dag finnes et variert sportstilbud til både unge og voksne. Kampsport er blitt stadig mer populært, det opplever vi helt konkret. Medlemsøkningen i mai var særdeles positiv og ser ut til å fortsette, avslutter Nyang overfor Retailmagasinet.

Klubben startet med Brasiliansk Jiu-jutsi, som også var navnet til forløperen.
Klubben startet med Brasiliansk Jiu-jutsi, som også var navnet til forløperen.
Powered by Labrador CMS