Scalas sentre opplevde kraftig vekst i pandemiåret.
Scalas sentre opplevde kraftig vekst i pandemiåret.

Kraftig vekst for Scala i fjor

Scala Eiendoms lokale handlesentre opplevde kraftig omsetningsvekst i pandemiåret 2020. Den totale omsetningen endte på om lag 9,5 mrd. – opp 11,5 % - eller cirka 1 mrd. fra 2019.

Publisert

– Folk har handlet lokalt. Vi tror kundene har vært opptatt av trygghet og tilgjengelighet i pandemiåret. Våre sentre er typisk lokale handlesentre som dekker de ukentlige behov og henvender seg til et etablert lokalmarked. Det har slått voldsomt ut i et merkelig år for bransjen, sier Hans Jørgen Mørland, administrerende direktør i Scala Eiendom.

Omsetningsveksten er drevet av bransjene mat og drikke, spesialbutikker og hus og hjem - med dagligvarebutikkene og vinmonopol som noen av de største vinnerne.

– Vi har arbeidet mye med at det skal oppleves trygt å handle hos oss. Siden mars har smittevern stått høyest på agendaen. Vi tror det, sammen med vår forankring i de lokalsamfunnene vi opererer i, har bidratt til at kundene har oppfattet våre sentre som attraktive i en spesiell tid, sier Mørland.

Samtidig som den samlede omsetningen økte med 11,5 % gikk besøkstallene ned med rett i overkant av 1 % til om lag 26 millioner besøk.

– Besøket under lockdownen i mars og april var langt lavere enn normalt. Siden juni har besøket vært som normalt eller høyere enn normalt. Vi opplever at snittsalget øker per handletur og vi ser også at en del flere velger å handle alene istedenfor å ha med hele familien på handletur, forteller Mørland.

Powered by Labrador CMS