Hans Jørgen Mørland, adm. dir. i Scala Eiendom, mener at dagens regelverk er "helt tullete"..

– Idiotisk å skille mellom sentre og ikke-sentre

Det er idiotisk å skille mellom sentre og ikke-sentre når det gjelder butikker, sier adm. dir. Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom, med referanse til en kuriøs sak på Rortunet i Slemmested.

Av Odd Henrik Vanebo

Tittel i Røyken og Hurmus Avis: «Kommunen anbefaler å stenge åpen butikk på Rortunet: – Dette er ikke et kjøpesenter, sier butikkeieren.»

Scala-sjef Mørland gir butikkeieren prinsipielt rett:

– Rortunet er for tiden stengt på grunn av nybygging. Det drives et lite bygg på nabotomten med cirka 15 butikker i påvente av innflytting til høsten på det nye senteret. I dette nabobygget definerte rundt 10 virksomheter seg som unntak fra regelen om stenging. En av disse var blomsterbutikken. Vi kommuniserte til blomsterhandleren at denne neppe var omfattet av unntaket, men overlot til dem å vurdere om de skulle holde åpent eller stengt.

– Det ble etter hvert lokal oppmerksomhet rundt at blomsterbutikken holdt åpent og tilslutt ble de pålagt å stenge av lokale myndigheter. Da stengte de.

‘Helt tullete regelverk’

– Saken illustrerer hvor idiotisk det er å skille mellom sentre og ikke-sentre når det gjelder butikker. Hva er et kjøpesenter? Hvorfor er en blomsterbutikk tryggere i gågata enn på senteret og hva er best smittevern – mange kvadratmeter åpnet eller få kvadratmeter? Helt tullete regelverk. Vi får håpe myndighetene snur til helgen. Alle butikker bør få være åpne og alle bør ta smittevern alvorlig. Det reduserer smitten best og gjør at vi unngår en næring i økonomisk ruin, avslutter Hans Jørgen Mørland med ettertrykk.

Powered by Labrador CMS