Saint-Gobain samarbeider med RELEX i Norden og Baltikum

Byggevaregiganten Saint-Gobain skal forbedre sine etterspørselsprognoser og varepåfylling på distribusjonssentre og i butikk ved hjelp av RELEX’ integrerte forsyningskjedeløsninger for detaljhandelen.

Publisert

Saint-Gobain Nordics, ledende produsent og distributør i byggevaresektoren, med hovedkontor i Paris, tar i bruk RELEX’ banebrytende teknologi for etterspørselsprognoser og varepåfylling. Selskapet vil øke sin tilgjengelighet, redusere lagernivåer og integrere vareforsyningen på tvers av sine distribusjonssentre og butikker i Norden og Baltikum. Saint-Gobain Nordics opererer i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Polen under varemerkene Brødrene Dahl, Dahl, Optimera og Tadmar. Selskapet har tilsammen 400 butikker som forsynes fra seks sentrallagre.

Saint-Gobain Nordics bestemte seg for å erstatte sitt eksisterende vareforsyningssystem etter å ha konkludere med at de trengte en mer moderne løsning. Løsningen måtte tilby et bredere spekter av verktøy og funksjoner som gjorde det enkelt å tilpasse seg, og reagere raskt på endringer i et konkurranseutsatt marked.

– Vår tidligere løsning manglet den kraften og de funksjonene som vi trenger for å drive en moderne forsyningskjede, Sier Thomas Johansson, Supply Chain Manager i Optimera Sverige. – RELEX har både kraften, fleksibiliteten og de rette verktøy som hjelper oss å beholde konkurransekraften. RELEX har i tillegg lokale team i alle landene de opererer i, slik at våre RELEX kollegaer snakker samme språk og forstår hverandres kultur.

RELEX’ moderne løsningen er allerede implementert hos Brødrene Dahl i Norge, samt Optimera og Dahl i Sverige. Resten av Saint Gobain Nordics filialer i Norden og Baltikum vil følge etter hvert som prosjektet utvikler seg.

Et sentralt mål for prosjektet er å integrere selskapets vareforsyning. – Vårt mål er å sikre at bestillinger som gjøres til distribusjonssentre er basert på salget i butikkene, sier Øyvind Stabæk, Supply Chain Manager i Brødrene Dahl. Ved å følge over- og underlager i hele vår forsyningskjede, vet vi nøyaktig hva vår totale varebeholdning er, og hva som er bestilt.»

– Selv for et selskap med de ressursene Saint-Gobain har til disposisjon er dette svært utfordrende, men den rette teknologien tilgjengelig gjør det både mulig og svært praktisk.

– Kunder på byggevaremarkedet er både pris- og kvalitetsbevisste sier Christian Brunberg, Salgsdirektør for Skandinavia i RELEX. – I et marked i stadig endring er konkurransen svært tøff.

– Dette er en bransje vi har svært god kjennskap til og vi vet at RELEX kan gi Saint-Gobain Nordics den fleksibiliteten, synligheten og responsen de trenger for å sikre at sine kunder alltid finner det de er på jakt etter, til markedets beste pris.

Powered by Labrador CMS