Den nye norgessjefen i Rusta, Erlend Kramer. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)

Rustas nye norgessjef

Etter tre år som regionsjef i Rusta Norge tar Erlend Kramer over som ny norgessjef for den svenske varehuskjeden. Det ble feiret med åpningen av Rustas 18. varehus, denne gangen i Mo i Rana.

Publisert

Erlend Kramer startet Rusta-karrieren i 2014 som varehussjef i Bergen og kort tid etter som regionsjef i Norge. Helt siden norgesetableringen har han vært sterkt delaktig i selskapets ledelse her til lands. Nå ser han frem til å lede Rusta Norge til nye høyder.

Ledende i Sverige

– Vi er ledende innen detaljhandel i Sverige og på god vei til å bli det i Norge også. Norge var det første markedet Rusta etablerte seg i utenfor Sverige, med en formidabel respons. Det har vært en enorm etterspørsel etter produkter til lave priser innen hjem- og fritidssegmentet. Hele det norske teamet har gjort en suveren innsats. Jeg gleder med til å videreføre suksessen, forteller den nye norgessjefen i Rusta, Erlend Kramer.

Over 500 i kø til nytt varehus

Norgessjefens første oppgave: Åpningen av Rustas 18. varehus. Kramer var både lettet og glad da dørene endelig åpnet.

– Vi er utrolig stolte over å endelig erklære Rusta-varehuset i Mo i Rana for åpnet. De siste ukene har vært veldig hektiske, så det er virkelig en god følelse å endelig åpne dørene, sier Erlend Kramer etter åpningen av sitt første varehus som norgessjef.

Allerede klokken ni i går kveld var de første kundene på plass utenfor det nye varehuset i Mo i Rana. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)

Allerede klokken ni i går kveld var de første kundene på plass utenfor det nye varehuset i Mo i Rana. Totalt stod førstemann 12 timer i kø for å sikre seg de gode åpningstilbudene. Da båndet ble klippet klokken 09.00 i dag tidlig var det over 500 mennesker i køen.

– Åpningen i Mo i Rana ser nå ut til å bli en av de beste her til lands. Ranaværingene har strømmet til varehuset. Vi har til og med hatt to sporty kunder som overnattet utenfor i telt, forteller Kramer.

Skal ta Rusta til nye høyder

Når norgessjefen nå setter seg inn i sin nye rolle kan han fortelle om store planer for Rusta i Norge.

– Det skal satses tungt her til lands. Da vi etablerte oss i Norge estimerte vi at vi maksimalt ville kunne få halvparten så mange varehus som i Sverige. Da anslo vi mellom 90 og 100 i Sverige og 40-50 i Norge. Basert på erfaringene hittil justerer vi opp prognosen. Vi tror nå at 50 til 60 varehus er et realistisk mål for Norge, forteller Kramer.

I dag har Rusta 18 varehus i Norge, 86 i Sverige og har i vår åpnet sitt første varehus i Tyskland. Allerede til sommeren 2018 skal antall varehus i Norge øke til 22. Senere i år åpner Rusta nytt varehus i Drammen. Og i første halvår av 2018 blir Rusta å finne i Hamar, Kristiansund og Arendal. Det er med andre ord all grunn til å tro at suksessen fortsetter, konstaterer Kramer.

Kan fort øke neste år

– Antall varehusetableringer kan fort øke neste år. Vi har store ambisjoner for Rusta i Norge. I tillegg til at vi er på utkikk etter nye lokaler som kan passe våre krav, får vi også stadig henvendelser fra kunder som ønsker Rusta til sitt distrikt. Det er hyggelig med kunder som heier på oss, sier norgessjefen.

Lover kundene nesten alt til hjemmet
Erlend Kramer lover Rusta-kundene nesten alt til hjemmet. Rusta har et bredt utvalg av produkter av god kvalitet til lave priser. Alt fra innredning til hjemmet, forbrukerartikler, fritidsartikler, ”DIY” og sesongtilknyttede produkter.

Innkjøp uten mellomledd

Rustas forretningsidé baserer seg på innkjøp uten mellomledd. Rusta kan holde prisene lave gjennom sentrale innkjøp, store volum innen sortimentsdybde og bredde, effektiv distribusjon og tydelig markedsføring.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS