Erlend Kramer: – Rusta har stort potensial, og viljen til å ekspandere er absolutt tilstede. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)

Rusta åpner varehus nr. 144 i Tromsø

Onsdag 14. november åpner den svenske varehuskjeden Rusta sitt nordligste varehus, i Tromsø. Varehuset blir det 28. i Norge, og Rusta er dermed på god vei mot målet om å åpne 50 til 60 varehus her til lands.

Publisert

For bare en uke siden åpnet Rusta sitt varehus på Jærhagen og rundt 400 kunder stod klare i kø da dørene åpnet. Både norgessjefen og den lokale varehussjefen forventer flere hundre i kø selv nå når Rusta åpner dørene i Tromsø og snoren klippes onsdag morgen.

‘Har tatt Norge med storm’

– Det er veldig gøy at Tromsø nå får sitt eget varehus. Vårt konsept med kvalitetsvarer til lavest mulig pris har tatt Norge med storm, og jeg føler meg trygg på at dette blir tilfellet også her i Tromsø, sier Erlend Kramer, landssjef for Rusta i Norge.

– Vi ser svært positivt på etableringen, og tror at Rusta vil bli et populært tilskudd til handelstilbudet i regionen. Klokken 09.00 står vi klare for å si velkommen til alle som har møtt opp. For de som kommer ekstra tidlig skal vi sørge for både kaffe og noe godt å tygge på. Dette blir utrolig spennende, sier Lars Hagerup, varehussjef for Rusta i Tromsø.

28 varehus i Norge

De hittil 28 varehusene i Norge ligger alle i lyse lokaler på rundt 2 000 kvm med stor takhøyde. Dette har også vært blant kriteriene for det nye varehuset Tromsø. Det nye varehuset på Langnes blir arbeidsplass for 19 ansatte.

Rusta ble grunnlagt i Sverige i 1986. Den brede lavpriskjeden kom til Norge i oktober 2014. Kjeden har hatt en svært kraftig vekst i Norge, og er nå etablert over hele landet – fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Bare ett år etter Norge-lanseringen i 2014 nådde Rusta målet om en million betalende kunder. I dag har selskapet nesten 450 ansatte i Norge, og et totalt salgsareal på ca. 40 000 kvadratmeter.

9 nyåpninger i år

I 2018 har Rusta åpnet 9 varehus i det norske markedet. Til neste år åpner vi varehus på Eidsvoll, Mosjøen og Elverum.

Varehuset i Tromsø blir nummer 144 for kjeden, som i dag er etablert i Norge, Sverige, Finland og Tyskland.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS