Det blir rullebånd ned mot torgområdet i hjertet av Rortunet.

Nye Rortunet Senter tar form mot åpning i høst

På Slemmestad er byggingen av Scala Eiendoms nye kjøpesenter på over 17 000 kvadratmeter i rute og vil åpne til høsten. I det store byggkomplekset inngår 121 boligenheter, med heistilknyting til senteret.

Av Odd Henrik Vanebo

Det opplyser eiendomssjef Oddbjørn Oland til Retailmagasinet. Scala har ansvaret for utvikling og forvaltning av kjøpesenteret, mens Schage Eiendom, som er inne på eiersiden i Scala, tidligere har utviklet prosjekter som Nedre Elvehavn/Solsiden i Trondheim og Kuben i Hønefoss, står for boligutviklingen og utbyggingen.

Oddbjørn Oland er eiendomssjef i Scala Eiendom.

God butikkmiks

– Nye Rortunet Senter kommer til å by på en tidsriktig butikkmiks, pluss tjenesteforetak og spisesteder. Totalt 50 leietakere vil årlig omsette for over 600 millioner. Midlertidig bygg på nabotomten «minitunet» huser tolv leietakere som omsatte for 300 millioner i 2020. Butikkene fra «minitunet» står klare til innflytting i det nye Rortunet høst 2021, fremholder Oland.

– Blant de rundt 50 leietakerne finner vi Vinmonopolet, GANT, Zavanna, Eurosko, Slemmestad Optikk, Sunkost, Kid, Princess, Kitchn, Jernia, Sport 1, Bjørklund, Vita, Mester Grønn, Meny, Kiwi, Boots Apotek, Lekia, Krogsveen, SATS, samt offentlige tjenester som lege og tannlege.

Senteret i forkant av byggkomplekset med 121 boligenheter, er i to etasjer: 12.000 kvm på grunnplanet og 5000 kvm i 2. etasje.

Tidsriktig profil

– Interiøret er tegnet av Radius Design og har fra tidligste fase vært engasjert i prosjektet for å gi senteret et tidsriktig uttrykk, med treverk og glass og høye innvendige fasader som åpner for at butikkenes egne identiteter kommer godt til syne i et felles miljø. Med flere innganger på bakkeplan og via parkeringsetasjer med rullebånd ned mot torgområdet i hjertet av Rortunet er senteret tilrettelagt for at kundene enkelt kan navigere i romslige fellesarealer. De anlegges ca. 500 parkeringsplasser for bil og ca. 100 for sykkel, opplyser Oland.

Blir møteplass Nye Rortunet Senter vil bli møteplassen for beboere på Slemmestad og besøkende fra områdene rundt Slemmestad, som i prospektet beskrives som «en tilbaketrukket perle med umiddelbar nærhet til bylivet»: kraftig tilflytting, fergesamband med Oslo sentrum, samt bussforbindelse til Oslo, Asker og Drammen.

Nye Rortunet får et tidsriktig uttrykk, med av treverk og glass og høye innvendige fasader som åpner for at butikkenes egne identiteter kommer godt til syne.

Nedslagsfeltet

Primærmålgruppen er innbyggerne i Slemmestad, Bødalen, Nærsnes, Bjerkås, Sjøstrand, Volden og Heggedal. 13.200 får kjøretid på mindre enn fem minutter til sentret. Innenfor en biltur på 10 minutter øker tallet til 24.000 fordelt på nærmere 10.000 husholdninger. 43 prosent av husholdningene har barn. Folketallet i Røyken kommune, med Slemmestad, forventes å øke med en stigningstakt på 6,8 prosent, fra i underkant av 23.000 i 2020 til i underkant av 29.000 i 2040.

Powered by Labrador CMS