SPARs Ole Christian Fjeldheim (t.h.) er enig med Røde Kors-president Robert Mood om at Pantelotteriet bidrar med viktige inntekter til et særdeles godt formål. (Foto: NorgesGruppen/SPAR)

SPAR oppfordrer til pantegave

Butikkunder støtter Røde Kors med mer pant enn noensinne. – Tøm garasjer og boder for flasker og bidra med panten din før jul, oppfordrer Ole Christian Fjeldheim, kjededirektør i SPAR.

Publisert

Det skriver NorgesGruppen i en pressemelding på egen hjemmeside: I løpet av 2018 vil Røde Kors få inn rundt 47 millioner kroner fra Pantelotteriet. Det er en økning på nær ti millioner siden i fjor.

– Midlene fra Pantelotteriet er utrolig viktig for oss, sier president Robert Mood i Røde Kors. Pengene brukes både lokalt, nasjonalt og i internasjonalt humanitært arbeid.

Enkelt å støtte

Bare hos SPAR har kundene gitt pant verdt 10 millioner kroner siden Pantelotteriet startet for fem år siden. SPAR-sjef Ole Christian Fjeldheim synes Røde Kors gjør en utrolig viktig jobb. Nå håper han folk kan ta en ekstra ryddejobb før jul og kvitte seg med bokser og flasker som har hopet seg opp.

– Jeg tror de aller fleste av oss kan avse noe av panten vår, når vi ser hvor viktig den er for Røde Kors sitt arbeid. Hvis noen tomflasker kan bidra til internasjonal innsats eller at beredskapen på fjellet kan bli litt bedre, så er det en enkel måte å bidra på, sier Fjeldheim, som synes det er fint at de som kjede kan bidra til å sikre inntektene til Røde Kors.

– Det er spesielt viktig for kjøpmennene at de sammen med kundene kan være med å bidra i lokalmiljøet, sier SPAR-sjefen.

Styrker beredskapen

– Jeg vil si tusen takk til alle butikk-kunder som støtter oss gjennom Pantelotteriet. Og samtidig takke kjeder som SPAR for det gode samarbeidet, som har bidratt slik at vi får inn disse livsviktige midlene, sier Robert Mood i Røde Kors.

Halvparten av midlene fra Pantelotteriet går til Røde Kors lokalt. Pengene brukes blant annet til å motvirke ensomhet og skape trygge og gode oppvekstsvilkår for barn og unge. I tillegg styrker det den lokale beredskapen.

– Norge har en natur som gjør mye av redningsarbeidet svært utfordrende. Det er derfor et stort behov for midler til beredskapen som brukes på utstyr, søk og redning. Støtten vi får fra Pantelotteriet sikrer at vi er forberedt når noe inntreffer, sier Mood.

(Pressemelding)

Om Pantelotteriet

•      Miljøvennlig lotteri som feirer 10 år i år

•      Blitt en av Røde Kors sine viktigste inntektskilder

•      Halvparten av pengene Røde Kors får går til de lokale lagene

•      Gevinster: 50, 100, 1000 eller én million kroner

•      64 personer over hele landet har vunnet én million

•      Pantelotteriet finnes i over 2000 butikker

 

Powered by Labrador CMS