Arild Grande begynner i Virke.

Arild Grande blir myndighetskontakt og rådgiver for Virke-sjefen

Grande skal styrke Virkes politiske arbeid og blir en viktig rådgiver for administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen. Han begynner i jobben 1. juli.

Etter 16 år på Stortinget valgte Arild Grande å gi stafettpinnen videre ved valget i fjor høst. I løpet av disse årene var han medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen, familie- og kulturkomiteen og sist arbeids- og sosialkomiteen. Han er utdannet innen musikk fra NTNU. Det siste halvåret har han vært engasjert som prosjektleder på kultur- og serveringsfeltet i Virke.

– Det kan det bli skapt mange tusen nye, attraktive og grønne jobber innenfor handels- og tjenestenæringen i årene som kommer. Da må myndighetene sørge for at flere får mulighet til å komme inn i arbeidslivet gjennom kompetansepåfyll, at gode arbeidsgivere får bedre konkurransevilkår og at virksomhetene får drahjelp til å gjennomføre de store ambisjonene de har for grønn omstilling. Jeg gleder meg til å bidra til dette arbeidet, sier Grande.

Nyopprettet stilling

Jobben han skal tre inn i er en nyopprettet stilling som myndighetskontakt, med et særlig ansvar for å følge opp det politiske arbeidet opp mot Storting og regjering, i bransjene og for administrerende direktør.

– Dette er en ny rolle både for meg og for Virke, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å bidra til at Virkes 25.000 medlemmer og deres 300.000 ansatte kan få mulighet til å nå sine mål om grønn og rettferdig vekst og omstilling. Det kan bare skje dersom det er et tett og forpliktende samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet, noe jeg er lidenskapelig opptatt av, sier han.

Viktig brikke for Virke

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, er fornøyd med å ha fått Grande på laget.

– Arild har erfaring og kompetanse som våre medlemmer vil nyte godt av, og jeg er sikker på at han kommer til å bidra til at handels- og tjenestenæringen tar mer plass i det politiske ordskiftet. I tillegg har han vist seg som en hyggelig og god kollega, og jeg gleder meg til å jobbe tett med ham, sier Horneland Kristensen.

Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon, mener Grande vil styrke det interessepolitiske arbeidet i Virke.

– Han har dyp innsikt i hvordan politiske prosesser fungerer, og han har bred erfaring med en rekke saksfelt som er viktige for våre medlemmer. Arild vil være en viktig brikke i mange store saker for Virke fremover. Vi ser frem til å få ham på plass, sier hun.

Powered by Labrador CMS