Far Odd og sønn Ole Robert Reitan peker på historiske linjer når REMA kjøper majoriteten av Aldis butikker i Danmark.
Far Odd og sønn Ole Robert Reitan peker på historiske linjer når REMA kjøper majoriteten av Aldis butikker i Danmark.

REMA 1000 overtar majoriteten av ALDIs danske dagligvarebutikker

REMA 1000 Danmark, en del av Reitan Retail, har inngått avtale om å overta majoriteten av den tyske dagligvarekjeden ALDI sitt butikknettverk i Danmark.

Publisert

REMA 1000 Danmark kjøper 114 butikklokasjoner og tre distribunaler, inkludert en portefølje av eiendommer.

Avtalen gir tilgang til lokasjoner som er godt egnet for REMA 1000-konseptet og bidrar til ytterligere vekst i et attraktivt marked, skriver kjeden i en pressemelding.

Avtalen omfatter ikke ALDIs hovedkontor og resterende butikker i Danmark.

Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra danske konkurransemyndigheter.

– REMA 1000 Danmark har vært en fantastisk veksthistorie som viser skalerbarheten og vekstpotensialet i vår forretningsmodell, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail.

– Avtalen med ALDI er et viktig steg i Reitan Retails strategi om å styrke vår posisjon, fornye og utvikle porteføljen og bidra til bærekraftig og lønnsom vekst, sier han.

REMA 1000 Danmark
REMA 1000 Danmark

Henrik Burkal, CEO i REMA 1000 Danmark, sier avtalen markerer en viktig milepæl for REMA 1000, som åpnet sine første butikker i Danmark i 1994.

– Sammen med våre franchisetakere er vi veldig nær den lokale kunden, og vi har den mest effektive driften. Det gjør at vi kan tilby svært god valuta for pengene, sier Burkal.

– Dette oppkjøpet vil gi oss muligheten til å etablere flere REMA 1000-butikker på attraktive lokasjoner, med produkter av høy kvalitet til lave priser, sier han.

Porteføljen som overtas vil utfylle og forbedre REMA 1000s eksisterende butikknettverk, bidra til vekst og økt markedsandel, i tråd med Reitan Retails strategi. REMA 1000 vil innføre Reitan Retails unike franchisemodell, med mål om forbedret effektivitet, butikkomsetning og lønnsomhet.

– Jeg er glad for å se at REMA 1000-konseptet vokser, bygget på sterke verdier, effektiv drift og lokalt eierskap, sier Odd Reitan, grunnlegger av REMA 1000 og CEO i REITAN AS, som eier Reitan Retail.

– ALDIs forretningsmodell var en stor inspirasjon da vi åpnet den første REMA-butikken i Trondheim i 1979, og preger fortsatt vår filosofi i hele REITAN i dag, avslutter han.

Powered by Labrador CMS