Foto: REMA 1000
Foto: REMA 1000

REMA 1000 ønsker avklaring om søndagsåpent

Debatten om søndagsåpne butikker pågår for fullt. REMA 1000 ønsker å bidra til en politisk løsning.

Publisert

Norgesgruppen og bransjeorganisasjonen Virke la forrige uke fram forslag til tolkning av dagens regelverk. De søndagsåpne butikkene er ofte tilpasset i form av ulike løsninger som sperrer av deler av butikken slik at løsningen skal falle inn under kravet 100 kvadratmeter, skriver REMA 1000 i en pressemelding.

- Siden dette regelverket ikke håndheves i særlig stor grad, ser vi at butikkene tar seg mer og mer til rette. Butikkene er større enn lovlig, og man finner stadig nye metoder for å omgå regelverket, skriver REMA.

- Vi ønsker kun å få like konkurransevilkår og forutsigbare rammebetingelser for vår bransje, og det er opp til politikerne å avgjøre. Likevel, for å forsøke å løsne opp både politiske og bransjemessige floker, tillater vi oss å fremme et forslag om å utrede helligdagsloven på nytt, og evt. åpne for unntak i loven som gir dagligvarebutikker mulighet til å holde åpent på søndag, sier Mette Fossum Beyer, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000.

Endret handlemønster

Diskusjon rundt søndagsåpent dreier seg om et regelverk som har bidratt til en vekst i antall søndagsåpne butikker, og nå økt søndagshandel. Det har i sin tur den konsekvens, at konkurransesituasjonen i markedet endrer seg, og at flere butikker ønsker å gi kundene tilbud om å handle på søndag i den butikken de vanligvis handler i – med større plass og større varemangfold.

Som følge av lovendringen i 1998, er det godt over 500 søndagsåpne butikker i dag. Vi ser at stadig flere kunder ønsker å handle på søndager, og at våre konkurrenter tar en større del av omsetningen på søndager.

- Handlemønsteret vårt er i ferd med å endre seg gjennom netthandel og utviklingen av søndagsåpne butikker. Det er kanskje for sent å snu – og da må vi finne gode, fleksible løsninger som er bra for forbrukere, ansatte og ønsket om en annerledesdag, sier Fossum Beyer.

REMA 1000 sendte torsdag over sitt forslag til Kulturdepartementet.

Powered by Labrador CMS