Mikko Kärkkäinen: – Vi vil ansette flere tekniske talenter og investere ytterligere i utviklingen av vår organisasjon.  (Foto: RELEX)
Mikko Kärkkäinen: – Vi vil ansette flere tekniske talenter og investere ytterligere i utviklingen av vår organisasjon. (Foto: RELEX)

TCV investerer stort i RELEX Solutions

TCV investerer 175 millioner euro i RELEX Solutions’ forsyningskjedeløsninger.

Publisert

Det opplyser selskapet i en pressemelding: RELEX Solutions, ledende leverandør av integrerte forsyningskjedeløsninger for detaljhandelen, opplyser at TCV har gjort en minoritetsinvestering på 175 millioner euro i selskapet. TCV er en av verdens største investeringsfond med fokus på private og offentlige teknologiselskaper i vekst. TCV har tidligere vært med å utvikle kjente vekstselskaper som Airbnb, Facebook, Netflix, Splunk, Spotify, WorldRemit og Zillow.

Ende-til-ende løsning for detaljhandelen

RELEX tilbyr en ende-til-ende løsning for detaljhandelen. Løsningen gjør det mulig for bedrifter å styrke sin konkurransekraft gjennom nøyaktige etterspørselsprognoser og varepåfylling, lokal sortimentstyring, lønnsom vareplassering, samt optimert bemanningsplanlegging.

RELEX har oppnådd en årlig vekst på 50 prosent og tiltrukket seg verdensledende selskaper som Coop Danmark, Circle K, Franprix, ICA Sverige, MediaMarkt, Rossmann, og WHSmith.

RELEX vil bruke finansieringen til å fortsette veksten. Selskapets tre gründere, Mikko Kärkkäinen, Joanna Småros og Michael Falck, ser finansieringen som et middel til å oppfylle sin visjon om å endre verdens detaljhandelsplanlegging. Gründerne vil fortsette på ledelsessiden og forblir viktige aksjonærer. De vil også fortsette å sette strategi og retning videre for selskapet. RELEX’ eksisterende investor Summit Partners vil beholde en eierandel i selskapet og fortsetter å sitte i RELEX’ styre.

Vil ansette flere tekniske talenter

– Utviklingen av detaljhandel- og forsyningskjedeplanlegging har vært holdt tilbake av organisatoriske siloer og begrensninger i hvordan teknologi integreres, sier CEO i RELEX, Mikko Kärkkäinen. – Vår visjon er å forandre hvordan detaljhandelen fungerer ved å drive en mer effektiv og integrert planleggingsprosess. Vi er allerede på god vei og kommer nå til å trappe opp våre ambisjoner om produktutvikling, ansette flere tekniske talenter og investere ytterligere i utviklingen av vår organisasjon. I tillegg vil vi videreutvikle vår detaljhandelsspesifikke maskinlæring og AI-evner som utfyller vår databehandlingsplattform.

Imponert over RELEX

– Vi ser etter bedrifter som er klare for å dominere innenfor sine felt på det globale markedet, sier General Partner i TCV, John Doran. – Vi er imponerte over RELEX’ moderne, fleksible og skybaserte programvare, i tillegg til deres eksepsjonelle databehandling, ambisjon og kundesentrisk kultur. RELEX har svært høy kundetilfredshet, med kunder som drar nytte av lavere lagerverdier, minsket svinn, forbedret tilgjengelighet, effektivisert varehåndtering, og redusert tid brukt på bestilling. Vi deler gründernes visjon for RELEX og ser fram til å støtte ledergruppen for å oppnå dominans innen detaljhandel- og forsyningskjedeplanlegging, på tvers av omnikanal og e-handel.

Ønsker TCV velkommen

– Med sitt kraftige produkt og sterke fokus på å levere verdi til sine kunder, har RELEX bygget opp en betydelig kundebase på tvers av flere detaljhandelssegmenter og geografiske områder. Vi er stolte over å fortsette vårt samarbeid med RELEX og ønsker TCV velkommen, legger Managing Director i Summit Partners Han Sikkens til.

Om TCV

TCV investerer i private og offentlige teknologiselskaper i vekst. Siden starten i 1995 har TCV investert i over 10 milliarder dollar i ledende teknologiseksaper og veiledet konsernsjefer gjennom mer enn 115 børsnoteringer og strategiske oppkjøp. TCV har blant annet investert i Airbnb, Altiris, AxiomSL, Believe, Dollar Shave Club, EmbanetCompass, EtQ, ExactTarget, Expedia, Facebook, Fandango, GoDaddy, HomeAway, LinkedIn, Netflix, OSIsoft, Rent the Runway, Sitecore, Splunk, Sportradar, Spotify, TourRadar, Varsity Tutors, WorldRemit, and Zillow. TCVs hovedkontor ligger i Menlo Park, California, med kontorer i New York og London.

 

Powered by Labrador CMS